Önállósodott a PS Online Média

Piac

Januártól önállóan értékesíti a felületeit a PS Online Média Kft. és az OCC, új oldalakkal bővült a portfolió, és elindult a hivatalos e-sport bajnokság.

Az atmedia csoporttól függetlenedve a PS Online Média és az Open Click & Convert Kft. PSOM-OCC Network néven található meg januártól a DKT statisztikáiban. A többek között a Propeller.hu híroldalt, a nuus.hu újgenerációs férfimagazint, a Metabro.hu esport-gaming oldalt, Napidoktor.hu, ÍzesÉlet.hu és Ragazze.hu magazint működtető PS Online Média oldalai mellett a vidéki programmagazint, a Promotions.hu-t, a luxusórák magazinját, a Kronométer.hu-t és az autó-motor fókuszú DriveMeBaby.hu-t is értékesítik.

A portfolió pedig a leghosszabb ideje működő zenei lapok egyikével, a több mint 10 éve olvasható Koncertblog.hu-val bővült tovább. A zenei oldal a koncertajánlók és zenei hírek mellett egy egész országra kiterjedő felmérést indít el a zenehasználati szokásokról, de tartalomgyártóként saját zenei mixeket, koncert- és partyfelvételeket is közöl idén, valamint szakmai partnerekkel, a zenei streaming cégekkel, illetve zene- és hangtechnikával foglalkozó tartalompartnerekkel is együtt fog dolgozni. Az oldalt továbbra is a társalapító Zubor Tamás vezeti, az ő irányítása alatt a nagyszabású tartalomfejlesztéshez igazodva az oldal szerkezeti és arculati átalakítása is megkezdődött.

Faceliftet kapott a Metabro.hu gaming oldal, amely már nemcsak virtuális játékokkal foglalkozik, az oldal új BoardGame rovata a kártya- és társasjátékok mellett a szerepjátékok aktualitásait is feldolgozza.

„Az eddigi felületeink mellett idén a display hirdetések, az eDM, és a tartalmi együttműködések mellett már az offline rendezvények rendezése felé is komolyabban nyitunk” – vázolta az idei év terveit Illyés Márton, az OCC sales vezetője. A Metabro.hu kommunikációs támogatásával elindult az első, magyar sporttörvény szabályozásának megfelelő országos e-sport bajnokság. A Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség (NGES) szervezi a Magyar Esport Bajnokságot, amelyben FIFA20 kategóriában a második szezon mérkőzéseit követhetjük, és hamarosan indul a PUBG és a CS:GO bajnokság is.

Ehhez kapcsolódva új rendezvényekkel bővült a PS Online Média event kínálata is: a legnépszerűbb gamer influencerekkel szurkolhatunk március 7-én a FIFA20 Szuperkupán, és unikális közösségi élményt ígér a Mars terraformálása társasjáték első magyar versenye is.

„A PS Online Média azzal a küldetéssel indult el, hogy az újgenerációs felületek lehetőségeit kihasználva építse a portfolióját, és mára a niche, tematikus oldalak hálózata mellett streamer műsorok, podcastok, hivatalos esport közvetítések a Twitchen, köztük a BLAST Premier is a kínálatunk része” – mondta el Réz György, a PS Online Média tartalmi vezetője. A BLAST Premier másfél millió dolláros összdíjazású CS:GO nemzetközi torna helyszínei idén Európában London, Berlin, Madrid és Moszkva, továbbá a tengerentúli helyszínek az Egyesült Államok, Kanada és Brazília lesznek, ami 38 alkalommal jelent kizárólagos magyar licenccel félnapos közvetítéseket a Metabro Twitch csatornáján.

Az eddigiek mellett a PSOM-OCC Network további bővülést tervez idén, amelyet több lépcsőben kíván megvalósítani.

SOCIAL MEDIA