Az Eurosport új műsorformátumokkal készül az Australian Openre

Hírek Kiemelt Piac

Az Eurosport számtalan újdonsággal készül az idei Australian Openre: vadonatúj szereplők és műsorformátumok várhatóak az év első Grand Slam-tornájára. Az idei tudósításokat egy exkluzív dokumentumfilm előzte meg, amely a 2019-es teniszszezon kulisszái mögé vitte a nézőket: mindebben Patrick Mouratoglu, Serena Williams edzője volt a segítségükre.

 

Egy exkluzív dokumentumfilmnek köszönhetően több millió teniszrajongó nyerhetett betekintést Patrick Mouratoglu sztáredző munkával töltött hétköznapjaiba – az Eurosport ezzel a vadonatúj tartalommal nyitotta meg a 2020-as Australian Open tudósítások sorát. Patrick Mouratoglou – a női tenisz egyik vitathatatlanul legnagyobb alakjának – Serena Williams-nek az edzője, valamint az egyik legismertebb sportakadémia arca.

 

A filmről: Insider: Patrick Mouratoglou

A film Mouratoglou szakmai életét kíséri figyelemmel a 2019-es szezon alatt, aki a 23- szoros Grand Slam-bajnok, Serena Williams edzője, valamint a Mouratoglou Tenisz Akadémia alapítója. Patrick akadémiájából olyan szupersztárok kerültek ki mint Stefanos Tsitsipas vagy Coco Gauff. A 30 perces dokumentumfilm elérhető az Eurosport Playeren is.

A hazai rajongók az alábbi időpontokban nézhetik meg a filmet:

Eurosport:

január 16. 18.25

január 17. 00.05

január 18. 07.55

január 19. 00.20

 

Eurosport 2:

január 17. 17.30

január 19. 19.00

 

Újabb világszínvonalú szakértők

 A nézők két újabb arccal is találkozhatnak a bajnokságon: Franciaországban a hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Justin Heninnel, Olaszországban pedig a 2018 májusában visszavonult, az egykoron első számú játékos, Roberta Vinci osztja meg véleményét a nézőkkel.

Barbara Schett ismét az Eurosport zászlóshajóját jelentő Game, Schett & Mats című műsorban tűnik fel Mats Wilanderrel együtt, akivel nap mint nap felidézik majd a torna legjobb összecsapásait, illetve az elkövetkezendő mérkőzések alakulását vitatják meg. A németeknél Boris Becker, a spanyoloknál Alex Coretja, a franciáknál pedig Henri Leconte avatják be a nézőket a tenisztorna eredményeibe.

 

Visszatérő legendák

A hétszeres Grand Slam torna győztes, John McEnroe szintén feltűnik az Eurosport nemzetközi tudósításában, hogy ismertesse egyedülálló meglátásait a nézőkkel. A teniszlegenda egykori riválisaival – Boris Beckerrel és Mats Wilanderrel együtt szerepel a Tenisz Legendák című vodcastban is – az idei Australian Open idejére három epizód várható majd belőle.

Az új formátumnak köszönhetően a nézők közelebbről is megismerhetik majd a játékosokat. A New Kids on the Block például a legizgalmasabb feltörekvő játékosokat mutatja be a rajongóknak. Ezen kívül az Entourage, a My Grand Slam Journey és a Show the Master is rengeteg újdonságot tartogat a nézők számára.

 

Páratlan örökség a teniszben

 Az Eurosport 1985 óta minden Australian Opent közvetít, idén pedig Európa-szerte exkluzív tartalmakkal jelentkezik a bajnokságról. Az Eurosport Playernek köszönhetően egyetlen ütésről sem maradhatunk le: január 20-tól február 2-áig 300 órányi élő közvetítést láthatunk mind a 16 pályáról. Az Eurosport az egyetlen olyan hely, ahol mind a 13 pályát figyelemmel kísérhetjük a tenisztorna ideje alatt.

Andrew Georgiou, az Eurosport közvetítési jogaiért felelős elnöke így nyilatkozott: “Nagyon izgatottan várjuk a teniszszezon kezdetét. Az év első Grand Slam tornájának a hangulatát szeretnénk minden Eurosport nézőhöz eljuttatni. Igény szerint minden pillanat, játékos, pálya és mérkőzés elérhető lesz az Eurosport Player-en a sport legnagyobb szakértőinek mélyreható elemzéseivel. Hozzátette: “A 2019-es év bombasiker volt a tenisz számára az Eurosport-on: Az Eurosport platformjait használó rajongók száma folyamatosan nőtt növekedett, különösen a digitális platformokon, ahol a Roland-Garros, valamint a US Open meccseit követték a legtöbben figyelemmel. 2020-ban hasonló elérésekre számítunk: ez egy történelmi, rerdokkal teli évnek ígérkezik a tenisz világában, alig várjuk, hogy elkísérhessük rajongóinkat a nagy utazáson.   

 Az Eurosport Európa-szerte közvetítette az Ausztrál Tenisz Szövetség által szervezett Rally for Relief-et, hogy támogassa az ausztráliai tűzvész megfékezését szolgáló kezdeményezést. Az eseményt január 15-én, a Rod Laver pályán rendezték meg, amelyen a világ legjobb játékosai vettek részt. A versenyből befolyt összeg teljes egészét  a Victorian Bushfire Appeal alapítvány kapja majd.

Az Ausztrál Tenisz Szövetség válaszul az országot sújtó tűzvészre múlt héten útjára indította a Rally for Relief kampányt, amely az Aces for Bushfire Relief program részét képezi. Az Eurosport az Australian Open partnereként támogatja a #Aces4BushFireRelief aktivitást: a bajnokság alatt pénzügyi segítséget nyújt a katasztrófa sújtotta területeknek, valamint népszerűsíti az Ausztrál Tenisz Szövetség és az Ausztrál Vöröskereszt pénzgyűjtésére irányuló erőfeszítéseit a Bush Fire Relief támogatása céljából.

SOCIAL MEDIA