Harmadszor is „Legjobb Munkahely” a Provident

Kiemelt Márkák

A Provident Pénzügyi Zrt. nyerte el nagyvállalati kategóriában Magyarország legrangosabb munkáltatói elismerését, az objektív munkavállalói visszajelzések alapján odaítélt Kincentric Legjobb Munkahely díjat, 2012 és 2014 után immáron harmadik alkalommal. A trófeát november 30-án Kamarás Zsuzsanna HR igazgató vehette át a Provident képviseletében a díjalapítótól.

A hazánkban 19 éves múltra visszatekintő Kincentric Legjobb Munkahelyek Program a vállalatok dolgozóit kérdezi meg világszerte anonim kérdőívek segítségével, hogy mennyire elégedettek a munkahelyük által nyújtott körülményekkel, beleértve a javadalmazáson túl például azt is, hogy mennyire fejleszthetik készségeiket, mennyire érzik magukat megbecsültnek, bevonják-e őket a döntésekbe, vagy kapnak-e rendszeres információkat, visszajelzéseket vezetőiktől. A nemzetközi programban, mely 50 évnyi szakmai tapasztalat alapján működik, évente több mint 15 millió munkavállaló nyilvánít véleményt, és a vállalatokat ezen egyedülálló adatbázis alapján vetik össze egymással. A Kincentric Legjobb Munkahelyek díj azokat a vállalatokat emeli ki, amelyek inspiráló légkört teremtenek, fejlődést szorgalmaznak és folyamatos üzleti sikereket érnek el.

A magyar Provident a munkavállalóit támogató programjainak köszönhetően 2012-ben és 2014-ben már elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely elismerést, és idén triplázni tudott. Az eredmény hátterében szofisztikált HR stratégia és legjobb gyakorlatok állnak: a kollégák oktatásáról rendszeres tréningek keretében gondoskodnak, a munkavállalókat mentorok segítik, emellett pozícióra szabott beilleszkedési programokon, csapatépítéseken is részt vesznek. A cég gondot fordít arra, hogy a dolgozók a napi munkával járó feszültség mellett megőrizhessék egészségüket, jó közérzetüket. A Jól-Lét Program a dolgozók testi-lelki egyensúlyát támogatja – például közös sportélményeken keresztül – de stressz-menedzsment technikákat is megismertet a kollégákkal. A Számíthatsz Ránk! program az alkalmazottak lelki egészségét óvja – bármikor szakértőhöz fordulhatnak akár a munka, akár a magánélet területén merülne fel problémájuk.

„Ahhoz, hogy egy szervezet a munkatársai túlnyomó többségének magas elkötelezettségét tudja elérni, fontos és megkülönböztető elemek az agilitás, a tehetségfókusz és az elkötelező vezetés. Ezeket a területeket kiemelkedően vizsgáljuk a globális Legjobb Munkahelyek Programban. Egy agilis szervezetben a munkatársakat erős, közös jövőkép elérése vezérli. Folyamatosan és rugalmasan reagálnak az ügyfelek változó igényeire, házon belül befogadó, sokszínűségre építő kultúrát alakítanak ki, amiben az eltérő háttér és nézőpont érték és a véleménykülönbségre építő elemként tekintenek. A kiemelkedő munkáltatóknál a közvetlen vezető rendszeresen elismeri az egyén erőfeszítését, támogatja a fejlődésben és emellett lehetőséget biztosít a kísérletezésre, új dolgok kipróbálására, önmegvalósításra is. Ezzel is támogatva hogy az innováció folyamatosan jelen legyen a szervezet életében tudva azt, hogy a hibák szükséges velejárói ennek a működésnek. Akik idén már nem először nyerik el a Legjobb Munkahelyeknek járó elismerést ezeken a területeken fejlődnek leginkább a program globális módszertanára építve. A Legjobb Munkahelyek Program 19 éve egyedülálló módon támogatja az üzleti vezetőket abban, hogy az elkötelezettség fejlesztéséhez kapcsolódó döntéseiket valóban adat alapon hozzák meg, és a kiemelkedő eredményeket elérő vállalatok Magyarország legmagasabb presztízsű munkaerőpiaci elismerésében részesüljenek” – mondta el Uzsák Éva Virág, a Kincentric ügyvezető igazgatója, Kelet-Európai régióvezetője.

„A Providentnél a kollégáinknak olyan hátteret igyekszünk nyújtani, amelyben versenyképes tudást szerezhetnek, hogy kellő szakértelemmel – és ezáltal is kevesebb stresszel – végezhessék a mindennapi feladataikat. Azt is gyakorlatból tudjuk, hogy motivált és elkötelezett munkavállalókkal könnyebben érhetjük el a közös üzleti sikereket, ezért rengeteget fektetünk abba, hogy ne csak hatékonyan dolgozzanak, de jól is érezzék magukat nálunk a kollégák. Büszkék vagyunk arra, hogy dolgozóink harmadszor is megszavazták nekünk a Kincentric Legjobb Munkahely Díjat, jelezve számunkra, hogy jó úton járunk, hiszen az eredmények szerint nemcsak ügyfeleink, de munkavállalóink is elégedettek velük. A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy dolgozóink érezzék, megbecsült tagjai a munkahelyi közösségnek” – tette hozzá Kamarás Zsuzsanna, a Provident Pénzügyi Zrt. HR igazgatója a díj átvételét követően.