Röntgenezzen influencert!

Hírek

A Post For Rent X-Ray egy olyan kereső és elemző funkció, amely segítségével 5 dollárért bármilyen influencer elemzése elérhető, beleértve a követők számát, az érdeklődési kört és az engagement mértékét is.

Az influencer marketing elmúlt években látott sikertörténete után nem is csoda, hogy egyre több és több márka szeretné véleményvezéreken keresztül népszerűsíteni termékeit vagy szolgáltatásait, és persze az sem, hogy egyre több és több ember szeretne maga is sikeres influencerré válni. Ez a világ a kreatív tartalmak mellett a számok bűvöletében is él: követőszámok, engagement, növekedés és kredibilitás; ráadásul mindenki szeretne többet tudni ezekről, mint amennyi egy egyszerű profilra kattintással kiderül. A márkák számára fontos, hogy a kampányaikhoz a hozzájuk legjobban illeszkedő véleményvezéreket válasszák ki, az influencerek részéről pedig ki ne lenne néha kicsit kíváncsi a konkurenciára?

A követőbázis alapadatain kívül – részletes demográfiai mutatók, mint nem, életkor, lakóhely, nyelv – kifinomult metrikák is bekerülnek az elemzésbe. Ilyen az Audience brand affinity mutató, amelynek köszönhetően azt is látható, hogy az influencerek milyen érdeklődési körrel rendelkeznek, milyen egyéb márkákat kedvelnek, fogyasztanak. A Credibility score alapján azt láthatjuk, mennyire hiteles az influencer közönsége, tehát a funkció alkalmas a nem valódi követőkkel rendelkező véleményvezérek kiszűrésére is.

A kampányaikat a Post For Rent platformján keresztül menedzselő márkáknak ezek az információk eddig is hozzáférhetőek voltak, de az X-Ray szolgáltatás most minden márka számára elérhető és önállóan használható. A riport adatai a lekérdezés után 30 napig elérhetőek az oldalon, ezalatt folyamatosan frissülnek az aktuális tartalmak elemzésével is. Egyelőre a rendszer Instagram profilok elemezését teszi lehetővé, de a jövőben várható a további közösségi média platformok integrálása is.

A profilok 5 dolláros áron egyenként is megtekinthetőek, de az országos adatbázis egyben is megvásárolható, amivel bármilyen ügynökség teljeskörű rálátást nyerhet az ország influencereire és eredményeikre. Az országos elemzés Magyarország mellett további 31 országra vonatkozóan érhető el, köztük az USA, Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország és Dél-Afrika, illetve az összes közép- és kelet-európai ország is. Az X-Ray novembertől Magyarországon is elérhető.

SOCIAL MEDIA