A kutyák biztonságos szállításával kampányol a Groupama Biztosító

Inspiráció Kiemelt

Idén ősszel a kutyáké a főszerep a Groupama Biztosító kampányában, amelynek keretében a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége (MMSZOSZ) és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság osztotta meg tapasztalatát az állatok biztonságos szállításával kapcsolatban. Az októberben tartott sajtónyilvános eseményen a Groupama Tanpálya vezetéstechnikai instruktorai látványos bemutatóval szemléltették a nem megfelelő utaztatás veszélyeit.

A Groupama Biztosító évek óta nyújt tréningezési lehetőséget a nevét viselő Vezetéstechnikai Centrumban olyan közszolgálatot ellátó szervezetek számára, amelyeknek a vezetés minősége és technikája kulcsfontosságú mindennapi munkájuk során. Idén ősszel a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége manőverezhet a Groupama Tanpálya aszfaltján. Magyar János, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője elmondta, hogy társaságuk kiemelten fontosnak tartja, hogy részt vegyen a biztonságos közlekedés elősegítésében, ezért célul tűzték ki, hogy együttműködő partnereikkel egyfajta útmutatást nyújtsanak a kutyák biztonságos szállításához. „Külön örülünk annak is, hogy idén is egy olyan szervezet számára tehettünk felajánlást, akik nagyon fontos, gyakran életmentő feladatot látnak el, ráadásul önkéntesen, és ehhez rengeteget kell vezetniük is, miközben kiképzett kutyájukat is szállítják autójukban” – mondta el a szakértő.

A kampány részeként a biztosító megbízásából készült egy országos, reprezentatív kutatás, amelyből kiderült, hogy Magyarországon minden második felnőttnek van kutyája, a kutyatartók 57 százaléka pedig szokta szállítani négylábúját, vagyis minden második kutya utazik autóval bizonyos időközönként. A válaszokból kiderült, hogy biztonságos módon csupán az esetek 21 százalékában utaznak a kutyák: csak minden ötödik autózás esetén óvják a gazdik házi kedvencüket speciális hám, biztonsági öv vagy boksz használatával. A felmérés szerint a kutyák szállításakor leggyakrabban valamelyik utas fogja az állatot az ölében (37 százalék) vagy a kutya a hátsó ülésen ül szabadon (27 százalék). Mindkét módszer magában hordozza a baleset veszélyét. Nem csak hirtelen fékezésnél okozhat gondot az efféle szállítás, könnyen előfordulhat, hogy a kutyát olyan inger éri, amelyre ösztönösen reagál – felpattan, előreugrik a vezetőhöz vagy elkezd ugatni. Ezek bármelyike megzavarhatja, megijesztheti a sofőrt, ami szintén szerencsétlenséghez vezethet.

A hirtelen fékezéssel, illetve irányváltoztatással járó következményeket az eseményen a Tanpálya instruktorai szimulációs gyakorlatokkal és egy óriás plüsskutya segítségével szemléltették. Külön érdekesség, hogy a szimulációs gyakorlatokon a sajtó munkatársai is részt vehettek saját négylábú barátjukkal együtt.

A téma kapcsán megrendezett sajtóesemény házigazdája, Kovács Patrícia volt, aki maga is nagy kutyarajongó hírében áll, illetve Nagy Réka és Szabó Kristóf influencerek szintén megosztották tapasztalataikat kedvenceik szállításával kapcsolatban.

Nézze meg Groupama Tanpályán készített videót:

 

ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízói oldal

 • Megbízó: Groupama Biztosító
 • Kommunikációs főosztályvezető: Bíró Szilvia
 • Kommunikációs osztályvezető: Baranyi László
 • Kampánymenedzserek: Hanka Nóra, Hirmann-né Czakói Andrea

Ügynökségek

 • PR ügynökség: Café PR
  • Ügyfélkapcsolati igazgató: Nagy Tamás
  • Kampányteam: Juhász Fanni, Horváth-Bors Bettina
 • Online ügynökség: Greenroom
  • Group account director: Dézsi Sandra
  • Account manager: Jungvirt Tamás
  • Helyettes kreatívigazgató: Jávor Bence
  • Copywriter: Farkas Dávid
  • Operatőr: Zöldi Kovács Máté

 A felmérés a Pulzus kutatási applikációval készült a Groupama Biztosító megbízásából. Az adatfelvételre 2019 júniusában került sor. Az 1000 fős válaszadói minta az aktív korú, 18-65 éves magyar alapsokaságot reprezentálja nem és kor szerint.

SOCIAL MEDIA