Zsiga Melinda világbajnoki bronzérmével ismerkedhettek meg állami gondozott gyerekek

Inspiráció Kiemelt

Húsz állami gondozott gyermek töltött el egy különleges délutánt hétfőn a Camponában. Megcsodálták a Tropicarium egyedülálló növény- és állatvilágát, az emeleti éttermekben megvacsoráztak, az este pedig közös mozizással zárult. A programra Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kislány, ma válogatott, világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző is elkísérte őket.

Nagy izgalommal hagyta el a gyermekotthon ajtaját, és vágott bele a kalandos délutánba november 4-én 20 állami gondozott gyerek. Útjuk a Camponába vezetett, ahol indulásként a Tropicariumban töltöttek el pár órát, sokan közülük életükben először. A gyerekek — akik három különböző gyermekotthonból érkeztek, és szinte mindannyian az állami gondozottakból álló Lélekzuhany Gospel Kórus tagjai — lelkesen szaladtak egyik akváriumtól a másikig, hogy megcsodálhassák az egzotikus állatkert csodálatos állat- és növényvilágát. Ezt követően a bevásárlóközpont születésnapjára ideiglenesen kiállított süti és torta formájú szelfi installációkkal pózoltak, majd jóízűen megvacsoráztak az emeleti éttermekben. A záróprogram egy közös mozizás volt.

A gyerekeket Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kislány, ma világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző és edző is végigkísérte a programokon. Miközben saját történetéről és tapasztalatairól mesélt, a lelkes hallgatóságnak lehetősége volt kézbevenni, és közelebbről megvizsgálni világbajnoki bronzérmeit, amik közül a legfrissebbet mindössze egy hete, október végén szerezte a szarajevói világbajnokságon. Melinda a sportban találta meg az önterápiát és önkiteljesedést, éppen ezért remek példakép, inspirációt és motivációt nyújt a hozzá hasonló sorsú gyerekek számára, hogy minden élethelyzetből van kiút és jövő.

Az élménynapot a Campona és a Kuckó Önkéntes Program közösen szervezte. A Kuckó Önkéntes Program tevékenységének fő célja, hogy gyermekotthonokban lévő gyerekeknek programokat szervezzenek, inspirációt nyújtsanak, utat mutassanak, megkönnyítve ezzel számukra a társadalomba való beilleszkedést. Strényi Veronika, a kezdeményezés alapítója elmondta, hogy bár természetesen minden adomány fontos, ezek a gyerekek sokszor nagyobb hiányt szenvednek élményben, mint ruhában vagy élelmiszerben, ezért minden ilyen lehetőségnek örülnek.

„A gyerekek többsége nem járt még a Tropicariumban, és moziba is csak nagyon ritkán jutnak el. Éppen ezért hatalmas boldogság számukra, hogy részesei lehettek ennek a napnak” — tette hozzá Veronika.

A Campona bevásárlóközpont 20. szülinapját ünnepli idén, ebből az alkalomból lepte meg a gyerekeket egy olyan felejthetetlen délutánnal, amilyenben a gyermekotthonban nevelkedőknek nem minden nap van része. „A gyerekek arcáról egész délután letörölhetetlen volt a mosoly, ami a legjobb visszaigazolás számunkra, hogy szükség van ilyen kezdeményezésekre. Adni jó, és sokszor az együtt töltött idő, az odafigyelés és a közös élmények jelentik a legnagyobb ajándékot. Számunkra erről szól az idei születésnap” —foglalta össze az esemény mottóját Voith Kinga, a Campona marketing igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA