Energetikai és M&A jogi területen erősít a Kapolyi Ügyvédi Iroda új szenior ügyvéd igazolásával

Karrier Kiemelt

25 éves tapasztalattal rendelkező szenior ügyvéd csatlakozásával erősíti tovább jogi csapatát a banki, finanszírozási és tőkepiaci területen piacvezető Kapolyi Ügyvédi Iroda. Az új csapattag, Dr. Horváth Gábor az energetikához, valamint a vállalati és M&A tranzakciókhoz kapcsolódó jogi munkákra fókuszál új pozíciójában.

Jelentős tapasztalattal rendelkező szenior ügyvéd igazolásával tovább erősíti több mint 20 fős csapatát a Kapolyi Ügyvédi Iroda, amely immár több mint két évtizede nyújt jogi tanácsadást és szolgáltatásokat. A társasági és energiajog területén szakértő új kolléga, Dr. Horváth Gábor 25 éves pályafutása során olyan tekintélyes cégeknél szerzett ügyvédi, illetve jogi szolgáltatói referenciát, mint az egykori Magyar Telekom (1994-1997), az E.ON Dél-dunántúli Gázszolgáltató (1997-2000) vagy az Oppenheim és Társa Ügyvédi Iroda (2000-2002) vagy a White&Case Ügyvédi Iroda (2011-2013). Az E.ON Hungária Csoportnál eltöltött évek (2005-2009) alatt az energiajog vált elsődleges szakterületévé. Szakmai tanácsadással, menedzsment-támogatással segítette a földgáz- és villamosenergia-elosztó társaságokat, társasági testületek részére biztosított jogi támogatást, részt vett döntés-előkészítésben, és döntés-végrehajtás nyomon követésében. A GDF SUEZ magyarországi cégcsoportjánál földgáz- és villamosenergia-kereskedelmi szerződések, üzletszabályzatok és általános szerződési feltételek jogi hátteréért felelt (2013-2019), de munkája kiterjedt M&A, corporate governance, társasági jogi, illetve munkajogi területre is.

A European Law Firm tagjaként a Kapolyi Ügyvédi Iroda nemzetközi színtéren is jelen van, és piacvezető banki, finanszírozási, tőkepiaci csoporttal áll partnerei rendelkezésére angol, német, francia és spanyol nyelven egyaránt. Mint a megbízható és innovatív jogi szolgáltatás híve, folyamatosan növeli szolgáltatásainak körét és minőségét, ezért is tartja fontosnak, hogy fejlessze, bővítse felkészült szakértőkből álló jogi csapatát. Dr. Horváth Gábor a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogi és közgazdász diplomát, csatlakozásával a Kapolyi Ügyvédi Iroda tovább növeli súlyát a jogi szolgáltatók körében. Az új munkatárs szakmai múltja és tapasztalata újabb garancia arra a magas színvonalú szakmai háttérre és jogi munkára, amellyel a Kapolyi Ügyvédi Iroda üzleti partnereit segíti.

SOCIAL MEDIA