Már az év családbarát irodáját is keresik

Inspiráció

Kibővült Az Év Irodája verseny: a szervezők a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal közösen keresik az év családbarát irodáját is.

Az Év Irodája verseny szervezői október 17-19. között a MOM Sportban megrendezik az OfficeXPO irodai design kiállítást, melynek célja, hogy mindenki megnézhesse a legmenőbb irodatereket, és a szakmai előadásokkal népszerűsíteni tudják az „office brandinget”, vagyis az irodán belüli márkaépítést, ami segíteni tud a HR célok elérésében. A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Design Hét Budapest. A kiállításon számos irodai megoldás látható, köztük bútorok, akusztikai panelek, padlóburkolatok és világítástechnikai megoldások, de márkaarculatot és irodai dekorációt készítő cégek is bemutatkoznak.

A kiállítás első reggelén jelentették be, hogy idén már az Év Családbarát Irodája díjra is nevezni lehet. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke elmondta: tíz éve még senki sem értette, ha családbarát munkahelyekről beszéltek, mára viszont elvárássá vált, hogy a munkáltatók ebben a dimenzióban is gondolkodjanak. Ugyanakkor a családoknak is érdemes „munkahelybaráttá” válniuk, jó például, ha a gyerekek be tudnak menni a szülők munkahelyére, megnézni, hol dolgozik, mit csinál napközben.

Kalmár Zoltán, a díj alapítója az employer branding szempontok előretörésével magyarázta, hogy tíz év után miért bővült ki ezzel az új kategóriával Az Év Irodája kiírása. A családbarát iroda díjra – a többi kategóriához hasonlóan – 2019-ben épült irodával lehet pályázni november 30-ig, a díjátadóra pedig 2020. február 27-én kerül majd sor.

A bejelentést követő panelbeszélgetésen Rózsa Katinka, az Ingatlan.com HR vezetője úgy vélekedett, hogy ha már a munkát hazavisszük az otthonunkba, elvárható, hogy időről-időre, például szükség esetén elvihessük a gyereket is a munkahelyre. Szabó Zoltán, a British Telecom hazai ügyvezetője hozzátette, hogy ők nem csupán a cégükhöz kötődő mintegy 1000 gyerek számára biztosítják annak lehetőségét, hogy megismerjék a szüleik munkahelyét, de Mutasd, hol dolgozol! Nap néven mozgalmat is indítottak, amelyhez már 30 vállalat csatlakozott. Ez a nap a tavaszi szünet első napjára esik, amikor nem csak bejöhetnek a kicsik a cégekhez, de programokat is szerveznek számukra. Az Office Xpo szombati napja is a gyermekeké lesz: a családi napon például lerajzolhatják majd, hogy milyen munkahelyen szeretnének dolgozni, ha felnőnek.

SOCIAL MEDIA