Megnyílt a 19. ARC közérzeti kiállítás

Inspiráció Kiemelt

Köszönjük, Zugló – írták Facebook oldalukon a szervezőkÖrülnek, hogy idén is az Örs vezér terétől 300 méterre található füves területen lesz megtekinthető a tárlat! Szeptember 27-től október 13-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit.

Mivel a bemutató lakóövezetben található, ezért a képek csak 23:30-ig lesznek megvilágítva. A szervezők arra kérnek minden látogatót, hogy ügyeljenek a környéken élők nyugalmára, és közösségi közlekedéssel keressék fel a kiállítást. A 19. ARC kiállítás a város más részeiről a 2-es metróval és az Örs vezér teréről gyalogosan könnyen megközelíthető.

Tóth Györgyi: Attitűd

A pályázat

A 19. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból „… Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami aláver az emberiségnek? Oszd meg velünk ez ügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról! Hiszen te is hatással vagy a környezetedre! Utazol, szemetelsz, húst eszel és cuccokat veszel – ezzel is a klímát terheled.

Az ARC partnere, a Greenpeace Magyarország, a téma magyarországi szakértője honlapjának egyik aloldalát ajánlja, ahol egy gyorstalpalót talál az érdeklődő a klímaváltozásról, és néhány tippet arról, mit tehetünk egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

Zsemberi-Szígyártó Miklós: Zsírral

A zsűri és a díjazottak

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A közel nyolcszáz pályamunka sorsáról a 19 szakemberből álló zsűri döntött.  A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat 2019. szeptember 27-én, a sajtónyilvános díjátadón adták át.

A legjobb alkotásnak járó díjat Puskás Marcell „Unikornis” című alkotása kapta (nyitó képünkön). Második helyezett Tóth Györgyi „Attitűd” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Zsemberi-Szígyártó Mikló, „Zsírral” című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Kós Péter, „A Galaxis Önzői” című műve kapta.

Kós Péter: A Galaxis Önzői

A Hammer Agency különdíját Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint „Csúcsragadozó” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán (www.arcmagazin.hu) 2019. október 20-ig! A közönségdíjazott alkotást 2019. október 30-án hirdetik ki.

 

Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint: Csúcsragadozó