Suzuki előzött Suzukit

Kiemelt Piac

Trónfosztás történt a magyar magánszemélyek újautó-vásárlásait összegző toplistán! Az évek óta első helyen álló Suzuki Vitarát nagy meglepetésre megelőzte drágább testvérmodellje, az Sx4 S-Cross – derül ki a Vezess legfrissebb statisztikáiból. De a népszerű online autós szaklap cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy az új gépkocsit vevő privát ügyfelek körében továbbra is a Suzuki a legkelendőbb, a japán „népautót” pedig a Dacia és az Opel követi a sorban.

Négy különféle friss toplistát mutat be a Vezess a saját pénzből új személyautót vásárló magyarok legfrissebb szokásairól. Az első lajstrom a magánszemélyek között 2019 első hat hónapjában legnépszerűbb modelleket sorolja, mindjárt egy érdekes meglepetéssel. Az évek óta első helyezett Suzuki Vitarát drágább testvérmodellje, az Sx4 S-Cross ugyanis – a lap cikkében részletezett két sajátos ok miatt – leszorította a dobogó legfelső fokáról.

A második lista a privát vevők kedvelt márkáit sorolja; az első három helyen a Suzuki, a Dacia és az Opel áll. Ebben a felsorolásban kisebb meglepetésre megjelent a Kia, amely egyre népszerűbb a magánszemélyek körében.

Ezen felül a legolvasottabb hazai autós újság közli, hogy a privát vevők mennyi és milyen hibrideket, illetve elektromos gépkocsikat vásároltak saját pénzből 2019 első felében idehaza.