Új kinevezések az Accenture-nél

Karrier Kiemelt

Az Accenture igazgatósága bejelentette Julie Sweet vezérigazgatóként való kinevezését, a jelenlegi megbízott vezérigazgató David Rowland pedig az igazgatóság elnökeként tevékenykedik tovább. Marge Magner, az igazgatóság jelenlegi elnöke a társaság független főigazgatója lesz. A változások 2019. szeptember 1-től lépnek életbe.

Julie Sweet jelenleg az Accenture észak-amerikai üzletágának vezérigazgatója, amely a társaság legnagyobb piaca, a 2018-as pénzügyi évben 18 milliárd dolláros árbevétellel. A Fortune 500-as listán szereplő cégek több mint 70%-a jelenleg ügyfele az általa vezetett régiónak. Julie Sweet korábban az Accenture jogtanácsosa, titkára és megfelelőség-ellenőrzési vezetője volt. Közel egy évtizede a vállalat felsővezetésének tagja, ahol fontos szerepet játszott a társaság üzleti és befektetési stratégiájának kidolgozásában. Az Accenture előtt 10 éven át a Cravath, Swaine & Moore LLP ügyvédi iroda partnere volt. A vezérigazgatói kinevezéssel Julie Sweet a társaság igazgatóságának is a tagja lesz.

„A vállalat működésének alapos ismerete és a legnagyobb piacának sikeres irányításának köszönhetően Julie megfelelő személy arra, hogy az Accenture-t a jövőbe vezesse” – mondta David Rowland. – „Az Accenture jelenleg növekedési pályán halad, és minden feltétel adott ahhoz, hogy megőrizzük lendületünket. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy Julie fogja irányítani a vállalatot, és – a felsővezetés többi tagjával együtt – izgatottan várom a közös munkát, amellyel biztosítjuk a zökkenőmentes vezetőváltást, a növekedés fenntartását és piacvezető szerepünk megőrzését.”

Marge Magner hozzátette: „Julie kétségtelenül rendelkezik mindazzal a vezetői múlttal és üzleti tapasztalattal, amely megítélésünk szerint elengedhetetlen az Accenture megfelelő vezetéséhez. Emellett képes a fontos ügyfélkapcsolatok kiépítésére, kiemelt szerepet tulajdonít a piacvezető pozíció megőrzéséhez elengedhetetlen innovációknak, továbbá elkötelezett munkatársaink, alapértékeink és a részvényeseink számára történő értékteremtés iránt. Az igazgatósággal közösen nagy várakozással tekintünk a közös munka elé.

Ugyanakkor annak is nagyon örülünk, hogy az igazgatóság elnökeként vállalt aktív szerepének köszönhetően a továbbiakban is támaszkodhatunk David tapasztalataira. Példásan irányította a vállalatot megbízott vezérigazgatóként az átmeneti időszakban, kitartóan és elkötelezetten dolgozott az Accenture üzleti működésének fejlesztésén és lendületének fenntartásán. Nagyon hálásak vagyunk vezetőként végzett gondos munkájáért. Julie vezérigazgatói és David elnöki kinevezésével az Accenture komoly előnyre tett szert a piacon.”

Az igazgatóság elnökeként David Rowland továbbra is fontos szerepet tölt be, és aktívan részt vesz az Accenture működésének irányításában. Az igazgatóság elnöki tisztének betöltése mellett tanácsadóként segíti Julie Sweet munkáját, és szerepet vállal az Accenture hosszú távú üzleti stratégiájának kidolgozásában. Ezután is ő fogja képviselni az Accenture-t a nemzetközi ügyfelek és más jelentős külső üzleti csoportok felé.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy vezérigazgatóként irányíthatok egy ilyen rendkívüli vállalatot, mint az Accenture” – nyilatkozta Julie Sweet. – „Izgatottan várom a közös munkát a nagyszerű felsővezetői csapattal, Daviddel, az igazgatóság új elnökével és a teljes igazgatósággal. Az Accenture rendelkezik az iparág legtehetségesebb vezetőivel és szakembergárdájával. Együtt képesek leszünk arra, hogy a társaság kifejezetten ügyfélközpontú szemléletét megőrizve, a részvényesek számára komoly értéket teremtve és munkatársainak kiváló karrierlehetőségeket biztosítva, tovább haladjon a növekedés útján.”

Az Accenture megerősítette, hogy nincs változás a negyedik negyedévre és a 2019-es pénzügyi év egészére vonatkozó előrejelzésekben, amelyeket a 2019-es pénzügyi év harmadik negyedévi árbevételéről 2019. június 27-én közzétett bejelentés tartalmazott.

 

Julie Sweet

Julie Sweet (51) jelenleg az Accenture észak-amerikai divíziójának vezérigazgatója. Észak-Amerika a társaság legnagyobb földrajzi piaca, amely közel 50%-kal részesedik a globális árbevételből. Az Accenture globális irányítóbizottságának tagjaként Julie Sweet közel egy évtizede fontos szerepet játszik a társaság üzleti és befektetési stratégiájának kidolgozásában. Öt éven át az Accenture jogtanácsosa, titkára és megfelelőség-ellenőrzési vezetője volt. Tanácsaival segítette a felsővezetés és az igazgatóság munkáját, aktívan hozzájárult a társaság fúziós-akvizíciós stratégiájának, valamint legnagyobb és legösszetettebb kereskedelmi ügyleteinek végrehajtásához.

A társaságon kívül Julie Sweet az innováció és a technológia elkötelezett híve, így a vállalatokra gyakorolt hatása, a befogadás és a sokszínűség témáinak elismert szakértője. Az üzleti élet, az oktatás és a kormányzat vezetőivel együtt részt vesz annak a szakmai gyakornoki programnak a kidolgozásában, amelynek célja a kritikus amerikai munkaerőhiány problémájának megoldása és a befogadó innovációs gazdaság megteremtése.

Julie Sweet a Catalyst igazgatóságának és a TechNet Executive Council tagja. Szerepet vállal az egyesült államokbeli nagyvállalatok vezetőiből a vállalatbarát közpolitika ösztönzésére létrejött Business Roundtable munkájában, ahol korábban az igazgatóság tagja és a technológiai bizottság elnöke is volt.

Mielőtt 2010-ben az Accenture vállalatához csatlakozott, Julie Sweet 10 éven át a Cravath, Swaine & Moore LLP ügyvédi iroda partnereként dolgozott. A Claremont McKenna College-ban szerzett BA végzettséget, a Columbia Law Schoolban pedig jogászdiplomát.

 

David Rowland

David Rowlandot (58) 2019. január 10-én nevezték ki az Accenture megbízott vezérigazgatójává. A társaságnál töltött 36 éves pályafutása során különféle vezetői pozíciókat töltött be, és fontos szerepet játszott az Accenture növekedési stratégiájának alakításában. Megbízott vezérigazgatói kinevezése előtt, 2013 júliusától az Accenture pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett. David Rowland az Accenture globális irányítóbizottságának is régóta tagja. Korábban az Accenture és a Microsoft vegyesvállalata, az Avande igazgatóságának tagja és auditbizottságának elnöke volt. Pénzügyi vezérigazgató-helyettesi kinevezése előtt több mint hat éven át az Accenture pénzügyi elnökeként és operatív tanácsának elnökeként tevékenykedett.

SOCIAL MEDIA