Kiállni a vállalati értékek mellett

Márkák

Közel 150 munkavállaló, egy látványos utánfutó, zene és ünneplés. A BP különleges módon állt ki a hétvégén a társadalmi elfogadás, sokszínűség és egyenjogúság mellett. A 10 éves magyarországi jelenlétük évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozatuk keretében lebonyolított aktivitással a céljuk az volt, hogy munkavállalóik és az érdeklődők személyesen is megtapasztalhassák a vállalat által képviselt „tedd, ami helyes” értéküket.

Az idén lesz 10 éve annak, hogy a BP szolgáltatóközpontja megkezdte működését Magyarországon. A budapesti és szegedi irodával is rendelkező SSC vállalat mára közel 2500 munkavállalót foglalkoztat hazánkban. A jubileumi évfordulójuk alkalmából egy 10 eseményből álló rendezvénysorozatot indítottak, amelynek célja az elmúlt 10 év megünneplése, valamint a globális energiavállalat munkáltatóként kínált lehetőségeinek és képviselt értékeinek bemutatása Magyarországon. Ezek egyike a „tedd, ami helyes” vezérelv. A Budapest Pride kitűnő lehetőség volt számukra, hogy a munkavállalóik és az érdeklődők megtapasztalhassák, hogy a BP-nél kiemelten fontos a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség.

A Budapest Pride által is képviselt szemlélet már a kezdetek óta fontos szerepet tölt be a vállalat életében, ezért évről évre jelen vannak az eseményen, hogy a vállalatnál különösen fontosnak tartott sokszínűség és elfogadás értékeket hirdessék és kézzelfoghatóvá tegyék a dolgozóik és a magyar lakosság számára is.

A hétvégi felvonuláson közel 150 munkavállalóval képviseltette magát a vállalat, akik egy látványos BP utánfutóval, zenével és vidám, barátságos ünnepléssel tették színesebbé az eseményt és karneválivá a hangulatot. A felvonulást követően a munkavállalók az Akvárium klubban folytatták a könnyed hangulatú ünneplést egy BP Pride esemény keretében és tapasztalhatták meg a vállalat által képviselt értékeket.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy a munkavállalóink azt is tapasztalják a BP-nél, hogy egy olyan vállalatnál dolgoznak, amely a társadalmilag fontos ügyekre érzékeny és azokra hatással bír. Az egyenjogúság, a rászorulók támogatása, vagy éppen a karbonkibocsátás csökkentése csupa olyan területek, ahol a munkavállalóink bevonása révén is igyekszünk tenni a pozitív változások érdekében” – mondta Knezevics Viktor, a BP országigazgatója hozzátéve, hogy pár hónapja a szegedi munkavállalóikkal részt vettek a Fuss az életekért! jótékonysági félmaratonon is, amellyel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatták.