A Fidelity bemutatta egyedi fenntarthatósági minősítő mutatóját

Kiemelt Piac

A Fidelity International globális elemzési eszköztárának továbbfejlesztéseként bevezette saját fenntarthatósági minősítési mutatóját. A Fidelity több mint 3000 kibocsátóból álló részvény- és kötvényuniverzumát felölelő fenntarthatósági mutató a Fidelity átfogó elemzői kapacitására és a vállalatok vezetőségével fenntartott folyamatos kapcsolatra támaszkodik, és előrejelzést ad a vállalatok környezeti, társadalmi és vállalatirányítási aspektusainak jövőbeli alakulásáról. A minősítési keretrendszer a teljes befektetési univerzumot 99 alszektorra osztja, és mindegyikhez ágazat specifikus kritériumokat rendel hozzá, melyek alapján egy A-tól E-ig terjedő skála mentén megtörténik a kibocsátó minősítése és összehasonlítása a vele azonos csoportba tartozó kibocsátókkal.

Marty Dropkin, a Fidelity International globális kötvényelemzési igazgatója (Global Head of Research, Fixed Income) így kommentálta az eseményt: „Befektetési folyamatunknak szerves részét alkotja annak értékelése, hogy mennyire hatékonyan fáradozik egy-egy vállalat az érdekeltek legtágabb értelemben történő kiszolgálásán. Saját fenntarthatósági mutatónk létrehozása olyan természetes következő lépés volt, mely tökéletesen illik alulról felfelé irányuló fundamentális elemzői folyamatunkba, és kihasználja azt, hogy szoros és mélyreható kapcsolatokat ápolunk a befektetéseink körébe tartozó vállalatokkal.”

Ned Salter, a Fidelity International részvénypiaci igazgatója (Head of Equity) a következőket tette hozzá: „Saját minősítő mutatónk erőssége abban rejlik, hogy részvény- és kötvényelemzői tevékenységünket a kibocsátók szintjén integráljuk ESG-csapatunk, portfólió-menedzsereink és elemzőink folyamatos erőfeszítéseivel. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy ügyfeleinknek valóban előretekintő képet mutathassunk azokról a tényezőkről, melyek hatással vannak a vállalatok ESG teljesítményére és jövőjére.”

A Fidelity saját fenntarthatósági mutatója annak a több mint 180 részvény- és kötvényelemzőnek az értékelését is figyelembe veszi, akik évente több mint 16 000 megbeszélésen vesznek részt az érintett vállalatokkal. A minősítést a vállalati politika módosítását vagy egy-egy rendkívüli eseményt követően évente felülvizsgáljuk. A Fidelity új minősítési rendszere teljesen beépül a befektetési folyamatba, és kiegészítő információforrásként minden befektetői team rendelkezésére fog állni, hogy ezzel is elősegítse a Fidelity ügyfélportfólióin belüli befektetési döntések meghozatalát.

SOCIAL MEDIA