Távozik Lengyel András, az Atmedia kereskedelmi és portfólió igazgatója

Karrier Kiemelt

Közel három év után, 2019. június 1-ével közös megegyezéssel távozik az Atmedia kereskedelmi és portfólió igazgatója, Lengyel András. A folytatást a felek a sikeres közös munka után más jövőkép alapján képzelik el. A kereskedelmi igazgatói pozíciót az eddigi értékesítési vezető, Kosaras Klaudia veszi át. 

“Az Atmedia, a legnagyobb tévés portfólióval rendelkező kereskedőház piaci és szervezeti növekedése évek óta dinamikus, a fejlesztéseket és a szolgáltatások bővítését kiemelkedő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakemberekkel valósítják meg. Lengyel András 2016 szeptemberében érkezett az Atmediához, mint kereskedelmi igazgató és részt vett az online üzletág elindításában, illetve az értékesítés hatékonyabbá tételében és a forgalom növelésében” – olvasható az Atmedia közleményében.

Guttengéber Csaba, az Atmedia ügyvezetője elmondta: „Köszönjük Andrásnak a szakmai munkáját, személyében egy erőteljes és kiváló szakemberrel dolgozhattunk együtt, akinek az Atmedia elmúlt időszakának sikereiben kulcsszerepe volt. Komoly részt vállalt a tévés reklámpiac átstrukturálásában és az Atmedia multimédiás kereskedőházzá válásában.

Lengyel András korábban 14 évet a Ringier Axel Springernél töltött, végül kereskedelmi és marketing igazgatói pozícióját cserélte fel az Atmediánál betöltött posztjára, ahol hasznosíthatta digitális és print médiás tapasztalatait is. „Karrierem egyik izgalmas korszakaként zárom le az Atmediánál eltöltött időt. Köszönöm az ország legnagyobb multimédiás kereskedőházának az örömteli együttműködést, és minden egyes kollégámnak a kitűnő csapatmunkát! Az Atmedia ma a legnagyobb és a legjobb multimédiás kereskedőház, ahol a legjobb szakemberekkel és vezetőkkel dolgozhattam együtt. A folytatást azonban más jövőkép alapján képzeljük el, de természetesen további sikereket kívánok a vállalatnak és a partnereinek.” – mondta a távozó szakember.

A vállalatnál a kereskedelmi igazgatói pozíciót az eddigi értékesítési vezető, Kosaras Klaudia tölti be 2019. június 1-től. Kosaras Klaudia értékesítési vezetőként az OMD-től jött márciusban a vállalathoz Lengyel András kereskedelmi és portfólióigazgató helyetteseként. A szakember a pályafutását 2004-ben, a BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karának elvégzése után az OMD-nél kezdte, ahol 14 évig dolgozott. Ügyvezetőigazgató-helyettesként az ügyfélkapcsolati csapatok szakmai vezetésért és fejlesztéséért, a new business projektekért, illetve a kapacitásmenedzsmentért felelt a munkahelyváltást megelőző években. Elődje, Tilki Zoltán az Atmediánál kilenc évet töltött tévés értékesítési vezetőként, de február végén saját döntése alapján elbúcsúzott a kereskedőháztól.

Arról korábban már írtunk, hogy Laczkó Endre személyében portfolioigazgató is érkezett májusban az Atmediához. A szakember a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerezte közgazdász diplomáját, majd különböző nemzetközi mesterképzéseken vett részt, mint például „pénzügyi ismeretek vezetőknek” (Párizs/INSEAD), illetve „marketingstratégiák az európai autóiparban” (Brüsszel/MCE). Az Atmediánál a szakember feladatai közé tartozik majd többek között a vállalat nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, aminek része lesz a multinacionális csatornapartnerekkel történő együttműködés bővítése, illetve a kereskedőház nemzetközi terjeszkedési stratégiájának támogatása. Emellett feladatai közé tartozik majd az Atmedia online portfóliónak stratégiai továbbfejlesztése és megvalósítása szoros együttműködésben az online üzletfejlesztési és értékesítési csoportvezetővel.

 

SOCIAL MEDIA