A magasból fotózzák a városközpontot

Kiemelt Tejszínhub

Kelenföld és Őrmező új városközpontjának születését örökíti meg saját megközelítéséből Rizsavi Tamás. Az elismert városi fotós az Etele térnél Magyarország első okosplázáját és egy ikonikus, hullám formájú irodaparkot kapott lencsevégre 50 méter magasságból. A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló Etele Plaza és Budapest ONE Business Park kulcsszerepet játszik Dél-Buda megújulásában.

A Kelenföld és Őrmező által határolt terület megújításának szerves része a közlekedés átfogó fejlesztése, illetve a kereskedelmi és üzleti lábat biztosító Etele Plaza és Budapest ONE létrehozása is. A két épület az Etele térnél, az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomópontjában válik valóra. A Futureal-csoporttal együttműködésben Rizsavi Tamás egyéni stílusában mutatja be az építés alatt álló két grandiózus projektet. A következő hetekben a fotóblogger számos képet oszt meg Facebook-oldalán, ahol eddig sosem látott perspektívákból ismerhetjük meg az épületeket. A belvárosból akár 10 perc alatt megközelíthető komplexumok hamarosan a környék dinamikus fejlődésének jelképeivé válnak.

A European Property Awards nemzetközi versenyen városfejlesztési kategóriában elismert két épületet a Paulinyi–Reith & Partners tervezte, a bevásárló- és szórakoztató-központ belső terét pedig a Dyer építészeti és design stúdió alkotta meg.

A budai oldal legnagyobb bevásárló- és szórakoztató-központja lesz az Etele Plaza, amely 180 üzletnek ad otthont. A főváros első okosplázája egyedülálló építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat nyújt majd. A környezetbarát bevásárlóközpont külső megjelenését különleges dobozszerkezetek egymásba hatása határozza meg. A belső térben pedig a lágy vonalvezetés teremt majd egyedülálló világot.

Őrmezőn az Etele Plaza szomszédságában található a szalag formájú épületnek megálmodott Budapest ONE első üteme. A végső formájában több mint 65 ezer négyzetméteres irodapark hullámzó sziluettje fogadja majd a nyugati irányból, autóval vagy vonattal Budapestre érkezőket. Az épületet a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat szerint tervezték. Ennek megfelelően a több ezer munkatársat többek között zöld terek, egyedi kialakítású vízfelület, meditációs szoba, az épület tetején pedig panorámás futópálya is várja majd.

„A Rizsavi Tamás által készített fotósorozattal szeretnénk egy új megközelítésből rávilágítani a Futureal-csoport két jövőbe mutató projektjének megvalósítási folyamataira. A képekkel egyben szeretnénk tisztelegni azok előtt a szakemberek előtt, akik lehetővé teszik, hogy a Budapest ONE és az Etele Plaza egy új korszakba vezesse Kelenföldet és Őrmezőt az elkövetkező években” – mondta Szili Tímea, a Futureal-csoport marketingvezetője.

SOCIAL MEDIA