Az MTVA felmondott Szujó Zoltánnak – FRISSÍTÉS

Piac

Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak.

Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust.

A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében – áll a közleményben.

A Forma 1 adásokat 18 éve közvetítő műsorvezető később az Indexnek elmondta, hogy az M4 sportcsatornánál évek óta folyó leépítések miatt sokallt be. Szujó és közvetítőtársa, Wéber Gábor a helyszínről közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt az MTVA arra kérte őket, repüljenek vissza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék a hétvége eseményeit. Szombat délelőtt Szujó felzaklatott idegállapotban azt kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől, hogy ne kelljen közvetítenie, amire válaszul azt kapta, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el, és vasárnap sem kell bemennie. A kommentátor ekkor adta be felmondását, amit az MTVA elfogadott.

A pénteki hanghiba Szujó szerint azért következett be, mert leépítették a F1-közvetítés mögött dolgozó háttérstábot, rutinos kollégákat küldtek el, akiket fiatal kollégákkal próbáltak helyettesíteni, ám azok a hibaelhárítás során nem voltak hatékonyak. A két kommentátor hazareptetése Szujó számára “az utolsó csepp volt a pohárban”.

A kommentátort azonban nem kell nélkülözniük a nézőknek. Szujó a közeljövőről így nyilatkozott az Indexnek: „Szeretnék a motorsport közelében maradni, a Hungaroring kiemelt eseményein például rendszeresen feltűnök továbbra is, illetve az interneten elérhető motorsportos műsorunkat is folytatjuk Wéber Gáborral.”

 

SOCIAL MEDIA