Megjött a rumok koronahercege, a Brugal 1888

Kiemelt Márkák

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz egy valódi rumarisztokrata: a Brugal 1888. Az italkülönlegességet a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. hozza el a legelőkelőbb éttermek és bárok kínálatába.

„Az 1888 egy olyan rum, amely megérdemli, hogy tisztán, inkább jég nélkül kortyolgassuk” – állítja Pavol Kazimir Bartender, a Brugal 1888 nemzetközi márkanagykövete, aki április 14-én a BarShow nevű bárkulturális seregszemlén mutatta be a szakmának a rumkülönlegességet. Egy nappal később gasztrobloggerek, újságírók és a bárélet szakmai szereplői ízlelhették meg a fejedelmi rumot a koktélkészítő mester szervírozásában a Boutiq’Barban. „Ez a rum bátor felfedezőútra invitál az ízek karibi világába” – folytatja a nemzetközi hírű Bartender, aki elismeri, hogy a rumra eddig nem igazán úgy tekintettek az emberek, mint olyan italra, amelyet kortyolgatva szokás fogyasztani. A skóciai székhelyű Edrington vállalat 2011 óta piacon lévő terméke azonban ellentmond ennek. „A Brugal 1888 egy kortyolni való rum” – mondta Pavol Kazimir.

Az 1888 a dominikai Brugal manufaktúra alapítási évére utal. A rumokat a mai napig a Spanyolországból származó és a Dominikai Köztársaságban letelepedett alapító, Don Andres Brugal Montaner leszármazottai, a Maestro Ronerók immár ötödik generációja készíti. Alkotói szerint az ital megfelelően felszolgálva kiélesíti az érzékeket. Lehet a kéz által felmelegítve is kortyolgatni: ilyenkor a Karib-tenger forró klímáját eleveníti fel. Ha kissé lehűtjük, frissítőleg hat. Bárhogy is fogyasztjuk, a Brugal 1888 a több mint 130 éves manufaktúra keverőmestereinek tolmácsolásában idézi meg szülőhazája, a Karib-térség ízeit és temperamentumát. Erről Pavol Kazimir is szívesen mesélt, hiszen amióta a Brugal 1888 nemzetközi nagykövete, azóta több ízben is felkereshette a rum lepárlóhelyét. A Dominikai Köztársaságban nem csupán a rumkészítés folyamatában mélyedhetett el, hanem rumbírálói képességeit is tovább csiszolhatta. A mesterek ízlését és szakértelmét dicsérő ital egy fesztelen, könnyed stílusú, mégis elegáns ital, amellyel a Brugal a kifinomult ízlésű és szórakozni vágyó millenárisokat szólítja meg elsősorban Európában és az Egyesült Államokban.

A Brugal 1888 kettős érleléssel készül: előbb a mesterek által gondosan kiválasztott, amerikai tölgyből készült exbourbon hordókban tárolják, majd európai tölgyből készült Pedro Ximenez exsherry hordókban érlelik tovább. Az eredmény egy felülmúlhatatlan, összetett ízvilágú rum. Minden egyes korty után hosszú ideig érezhetjük még a szájpadlásunkon a karamell, a kakaó, a vörös húsú gyümölcsök, a vanília, az őszibarack és a mazsola utóízeit. A Brugal 1888 merészségéhez és kimagasló minőségéhez méltó 0,7 literes, autentikus üvegpalackot kapott, amelyre jellegzetes arany betűkkel írták fel a márkanevet. Az üveg tradicionális – a Brugal hagyományaihoz hű – díszhálóba került, amely a bárok szuperprémium márkáinak védjegye.

A Brugal 1888 a Coca-Cola HBC Magyarország portfóliójának részeként kerül a hazai piacra, a termékcsalád egyetlen Magyarországon elérhető tagjaként. A különleges minőséget képviselő ital forgalmazása jól illik az italpalackozó és forgalmazó üzletstratégiájába, hiszen a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. teljes körű italgyártóként minden fogyasztási alkalomra kínál italokat fogyasztóinak. „Immár közel százféle italt forgalmazunk, amelyek közös jellemzője a magas minőség és az innováció. A Brugal 1888 mindkét kritériumnak megfelel, könnyed, fiatalos stílusa, a megújulás mellett is gondosan ápolt tradíciói ugyancsak jól illeszkednek a portfóliónk által képviselt értékekhez” – vélekedett Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Premium Spirit vezetője.

SOCIAL MEDIA