A Canon bevezeti a Sumire Prime objektívsorozatot

Márkák

A Canon Europe bejelenti új Sumire Prime objektívsorozatát – a sorozat hét gyors T-stopos fix gyújtótávolságú kameraobjektívből áll, melyek mindegyike EF foglalatra módosítható, cserélhető PL foglalattal rendelkezik.

A Canon filmművészeti kínálatát erősítő új objektívek (CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X, CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X, CN-E85mm T1.3 FP X és CN-E135mm T2.2 FP X) bármely, 35mm-es full-frame formátumú szenzorral vagy Super 35mm formátumú szenzorral felszerelt PL-foglalatos filmkamerával kompatibilisek, köztük egyes Cinema EOS kamerákkal. Az új tervezésű, mozis megjelenésű, egységesen meleg színtónusú, fix gyújtótávolságú objektíveket úgy alakítottuk ki, hogy azok erősítsék a mozgóképkészítésben a kreativitást és az üzemeltetést. A Sumire Prime sorozat piacra lépésekor a filmművészet célja kreatívabb, személyesebb és expresszívebb megjelenést biztosítani a magas színvonalú tartalomra irányuló fokozódó igényeket teljesíteni kívánó filmművészek számára.

Optikai kiválóság: a Canon újonnan kialakított mozifilmes megjelenése

A hét fix gyújtótávolságú objektív a Canon hagyományos optikai kiválóságára támaszkodva új képalkotási lehetőségeket kínál a filmiparban dolgozóknak. A részletekre nagy figyelmet fordító új termékek nagy átmérőjű aszférikus elemet és anomáliás szóróüveget tartalmaznak, amely a rekesz maximális megközelítése alkalmával finom, bársonyos árnyalatot biztosítanak. Ez az egyedi optikai kialakítás szilárd és természetes képalkotást tesz lehetővé, impozáns képminőséget és melegebb tónusokat adva a filmek előállításához. A 11 lamellából álló blendét tartalmazó optikák precíz kézi szabályozásra adnak lehetőséget, így gazdagabbá válik az alanyt jobban kiemelő kerek elemekből álló bokeh-hatás, a fénysugarak lágyabbak – ez tökéletes az olyan közelik készítéséhez, amelyek a néző figyelmét konkrét részletekre irányítják. A nagy átmérőnek köszönhetően nagyobb a fényáteresztő képesség, így ideális választást jelentenek fényszegény jelenetek leforgatásához. A jelenetet kis mélységélességgel is szépen lehet rögzíteni olyan helyzetekben is, amelyekben lényeges a környezet és az atmoszféra.

Teljes képkocka lefedésére szolgáló PL foglalat

A Sumire Prime objektívek PL foglalata cserélhető, átalakítható EF foglalatra, és vissza PL foglalatra. Ez a teljes képkockás és Super 35mm kamerákat használó professzionális filmkészítőknek kiterjedt kompatibilitási lehetőségeket kínál a szakma igényeinek megfelelően, annak érdekében, hogy drámai művektől művészfilmekig bármilyen művet el lehessen készíteni, akár stúdióban, akár külső helyszínen. Mivel az objektívek kompatibilisek a Canon világszerte jól ismert Cinema EOS rendszerével, a Canon zászlóshajójával, a teljes képmezős Cinema EOS kamerájával – a C700 FF modellel – és egyéb gyártók filmkameráival, a felhasználó időtálló, elsőrendű minőségű anyagot forgathat.

A gondos kialakítást a megbízhatóság és a konzisztencia vezérelte

A Sumire Prime objektívsorozat a Canon teljes Cinema objektívcsaládjának finom, meleg színtónusát viszi tovább. Ez a kompatibilitás megkönnyíti az operatőr számára az objektívek cseréjét forgatás közben, miközben a színtónus változatlan marad. Ez az egységesség biztosítja az alkalmazott optikától független snittek közti konzisztenciát már forgatás közben, így nincs szükség időrabló korrekciós utómunkára. Mind a hét objektív a 0,8 menetméretű illesztést alkalmaz a blende és a fókuszgyűrűk esetében egyaránt, s a objektíveken azonos helyen található. Emellett az objektívek elülső átmérője is azonos, tehát az objektívek cseréje alkalmával nincs szükség az oda csatlakozó kiegészítők átállítására. Továbbá az összes objektív fókuszellenállása gondosan kialakított, ez 300 fokos forgatási szögben teszi lehetővé a fókusz finom állítását. Az operatőrök a kép megkomponálása során megbízható képkivágásra hagyatkozhatnak, mivel az objektívek szabályozzák a fókusz finom változását, ahogy az egyik tárgyról a másikra átfókuszálva a látószög megváltozik.

Stephen Hart Dyke, a Canon Europe professzionális képalkotó termékekkel foglalkozó marketingvezetője megjegyezte: „A filmipar piacán fokozódó verseny és a minőségi tartalomra irányuló, egyre erősödő nézői igények eredményeképpen a filmkészítők mindig feszegetik kreativitásuk határait. Ez a nagy 35 mm-es teljes képkockás szenzoros kamerák és gyors fix gyújtótávolságú objektívek iránti kereslet és trend erősödését hozta magával, a drámaibb megjelenést és jobb képminőséget hangsúlyozva – ezek megkülönböztető jegyei lehetnek az adott produkcióknak. A 35 mm-es teljes képkockás filmes objektívek kínálata azonban még viszonylag szűkös, ám a Sumire Prime objektívek most további választékot, rugalmasságot és konzisztenciát kínálnak a filmforgatáshoz, ugyanakkor lehetővé teszik az operatőröknek, hogy a rájuk jellemző minőségben forgassanak, és az igencsak kapós, »művészfilmes« megjelenéssel bontakoztassák ki kreatív elképzelésüket.”

A hét új fix gyújtótávolságú objektív a világon elsőként a NAB 2019 (április 8–11.) kiállításon a Canon standján mutatkozik be, a központi csarnok C4425-ös területén.

A teljes Sumire Prime sorozat legfontosabb jellemzői:

Kompakt filmes fix gyújtótávolságú objektívek új, kreatív művészfilmes megjelenéssel

Cserélhető, teljes képkockás lefedettséget biztosító PL foglalat

Egységes, a Cinema objektívkínálattal azonos színtónus

Nagy fényerejű T-szám és 11 lamellás blende

Látószögváltásnál zökkenőmentesebb fókuszváltás

300 fokos fókuszforgatás

Konzisztens szűrőátmérő és illesztési pozíció

SOCIAL MEDIA