Hétszeres MagyarBrands-díjas a COOP

Kiemelt Márkák

Idén ismét a legkiválóbb hazai márkákat elismerő MagyarBrands-díjat vehetett át a COOP március 27-én a budapesti Hotel Heliában megrendezett ünnepélyes díjátadó gálán. Az üzletlánc Magyarország egyik legmeghatározóbb hazai tulajdonú kereskedelmi szereplője, amely folyamatos, kiemelkedő teljesítményével már nem először érdemli ki ezt a rangos, független szakmai zsűri által odaítélt díjat.

A MagyarBrands Szakértői Bizottsága ezúttal is azon sikeres magyar márkákat rangsorolta, amelyek határainkon is túllépve méltóképpen képviselhetik a hazai vállalkozásokat, számszerűsíthető kritériumok és a GfK Hungária Piackutató Intézet országos fogyasztói kutatása alapján. Az értékelési rendszeren elinduló több mint 3000 márka nagyságrendileg 10-15 százalékát díjazzák. Az olyan szempontok, mint például a tradíció, a tulajdonosi összetétel, a foglalkoztatás, a reputáció, az identitás, az ismertség és a kedveltség alapján létrejövő legkiemelkedőbb hazai fogyasztói márkák körébe immár hetedik alkalommal választották be az üzletláncot.

Tóth Géza (balra) átveszi a MagyarBrands-díjat dr. Serényi Jánostól

A MagyarBrands program immáron kilencedik éve díjazza a magyar vonatkozású márkákat kiváló fogyasztói márka, kiváló üzleti márka és innovatív márka kategóriákban. Az idén emellett kiosztják a kiváló munkáltatói és a médiapiacon jelen lévő márkák elismeréseit is.  „A díjátadó gála a magyar márkák ünnepe” – fogalmazott dr. Serényi János, a MagyarBrands Bizottság elnöke, majd hozzátette: „Az évek során egyre több és egyre szigorúbb szempontok alapján ítélik oda az elismerést. A 2018-as évben készült egy pénzügyi stabilitási kutatás, amely a díjazott MagyarBrands márkák körében átlagosan 90 százalékos értéket mutatott. Egy másik felmérés a márkaismertséget vette górcső alá, amely az ugyancsak most elismert márkák körében igen magas, átlagosan 75 százalékos értéket ért el.”

Igazán sikeresek azok a márkák, amelyek több éven keresztül is magukénak tudhatják az elismerést, és a COOP azon kevés cégek közé tartozik, amely az elmúlt években folyamatosan sikert tudott elérni – hangsúlyozta Serényi János. Az elnök szerint nagy különbség van aközött, hogy egy brand csupán önmagában vagy pedig kifejezetten magyar márkaként jelenik meg a fogyasztók fejében. „A COOP-ra egyértelműen az utóbbi az igaz. Erre joggal lehet büszke az üzletlánc valamennyi dolgozója” – emelte ki.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója

„A COOP Gazdasági Csoport hetedik éve veheti át ezt a díjat, amely nagy megtiszteltetés számunkra. Ez a cím a csoportunkhoz tartozó 30 ezer dolgozónak a munkáját ismeri el, amely hozzájárul ahhoz, hogy a COOP brand továbbra is ismert és meghatározó márka maradjon” – mondta Tóth Géza. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója kijelentette: „Elindított fejlesztéseinkkel – merchandising, választék, boltmegújítások – és mindennapi munkánkkal – legyen szó logisztikáról, informatikáról, beszerzésről, marketing és adminisztratív feladatokról – továbbra is vásárlóink megelégedését kívánjuk biztosítani. Jóleső érzés, hogy a 2018-as év díjazási szempontrendszere értékelte üzleti partneri szerepünket is, hiszen beszállítói kapcsolataink során kiemelt szempontok számunkra a korrektség, a kiszámíthatóság, és a pénzügyi határidők betartása, amelyért a COOP tulajdonosai, franchise partnerei eredményes gazdálkodásukkal nagymértékben hozzájárulnak. A jövőben is folytatjuk bolti technológiai, költséghatékonysági, energia- és környezettudatos fejlesztéseinket, amellyel úgy gondolom, hogy ezen túl is a MagyarBrands illusztris márkáinak körébe tartozhatunk majd.”

SOCIAL MEDIA