Gyermekek a balatoni futóversenyen

Tejszínhub

Több ezren álltak rajthoz Balatonfüreden, a Generali Runner’s World Run futóversenyen. A versenyen Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó mellett több gyermekotthon kis lakói is lelkesen rajthoz álltak.

Több ezren rajtoltak el a balatonfüredi futóversenyen vasárnap reggel. A 6,2 kilométer a legrövidebb táv, amit a versenyzőknek meg kellett tenniük, míg a leghosszabb a maratoni táv, ami 42 km. A versenyen feleségével együtt részt vett Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, aki a gyermekotthonos befutókkal egy közös fotóra is beállt.

A profi és amatőr sportolók mellett öt gyermekotthon lakói futottak az első sorokban. A székesfehérvári, mohácsi, bicskei, dévaványai és soproni gyerekek többségének ez volt életük első versenye. „Kellett egy kis ösztönzés a gyerekeknek, de nagyon lelkesen készültek és nagy örömmel vették át a befutóérmeket és az ajándékokat” – mondta el az egyik kísérő.

Fotók: Urbán Balázs

„Köztudott, hogy a futás csökkenti a stresszt, oldja a szorongást, növeli az önbizalmat, az akaraterőt és a kitartást. Az egyik legjobban hozzáférhető sport, nem kerül egy vagyonba, hisz nem kell hozzá más, mint egy jó futócipő. Több éve rendezünk futóversenyeket, és azt látjuk, évről évre több és változatosabb korcsoportú vagy társadalmi csoportból származó embert tudunk megszólítani vele” – mondta el Olt Boglárka, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője.

SOCIAL MEDIA