Várja vendégeit az első budapesti MEININGER Hotel

Kiemelt Piac

Nemzetközi terjeszkedésének következő állomásaként Budapesten nyitott új szállodát a MEININGER Hotels. A 184 szobás és 751 ágyas MEININGER Budapest Great Market Hall a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a Duna-parti sétány közelében várja vendégeit. A szállodalánc a tervek szerint idén egy további új piacra is belép, nyáron nyitja meg első hoteljét Franciaországban.

Új szállodával gyarapodott a magyar főváros. A feltűnő, hullámokra emlékeztető, betonból és üvegből készült épület a belváros közvetlen közelében található. A bruttó 6600 négyzetméter alapterületű, hétemeletes szálloda a MEININGER Hotels első épülete Magyarországon.

A belsőépítészeti koncepciót a magyar iparművészet és a szomszédos Fővám téri Központi Vásárcsarnok ihlette, amelyet neogótikus stílusával Európa egyik legszebb épületeként tartanak számon. „Napjaink sikeres szállodái helyi identitással bírnak. A MEININGER Budapest Great Market Hall belsőépítészeti kialakítása ezt a megközelítést szem előtt tartva, a magyar főváros épített környezetének jellegzetességeit felidéző, egyedi stíluselemekkel rendelkező belső terekkel várja vendégeit” – mondta el Kai Ratschko, a német Ratschko építészeti iroda tulajdonosa. A MEININGER Hotels tervező csapatával együtt dolgozta ki és valósította meg a helyben kidolgozott tervezési koncepciót. A nyilvános helyiségek, mint például a recepció, a lobbi-, a reggelizőterem, a társalgó és a bár a tágas földszinten találhatók. Az épület ezenkívül mélygarázzsal és a szállodaláncra jellemző vendégkonyhával és játékteremmel rendelkezik, a felső emeleti szobák erkélyéről pedig festői kilátás nyílik a Dunára és az óvárosra.

„2018 rekordév volt a magyarországi turizmus számára, hiszen összesen mintegy 31 millió vendégéjszakát regisztráltak, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma pedig 650 ezerrel növekedett 2017-hez képest. A bővülő kereslet legnagyobb haszonélvezője a főváros, amely világörökségi nevezetességeivel és páratlan hangulatával a világ minden tájáról vonzza látogatóit. Örömmel tölt el bennünket, hogy mostantól a MEININGER szállodájában üdvözölhetjük a vendégeket, akik azért érkeznek, hogy felfedezzék ezt a csodálatos várost” – tette hozzá Hannes Spanring, a MEININGER Hotels vezérigazgatója.

A Központi Vásárcsarnok melletti új szálláshely egyaránt várja azokat, akik egyedül vagy csoportosan utaznak, illetve akik üzleti útra érkeznek a fővárosba. „Rugalmas szobakínálatunk lehetővé teszi, hogy vendégeink különböző igényeinek megfeleljünk. A kínált szálláslehetőségek között a klasszikus egy- vagy kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A közösségi helyiségek teret adnak a társas tevékenységeknek, és tükrözik a helyi környezet jellegét” – mondta el Doros Theodorou, a MEININGER Hotels kereskedelmi igazgatója.

A MEININGER Budapest Great Market Hall Ferencvárosban, a Központi Vásárcsarnok és a Szabadság híd között helyezkedik el, a Váci utca közvetlen közelében. Az épülettől körülbelül 400 méterre két metróállomás is található. Tömegközlekedéssel a repülőtér 40 percre van, a Keleti pályaudvar pedig 10 perc alatt érhető el.

A MEININGER Hotelsről

A MEININGER Hotels hibrid koncepciója a nemzetközi budget hotelek szolgáltatásait és kényelmét ötvözi a rendkívüli felszereltséggel, amely olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint a vendégkonyha vagy a játékzóna. Valamennyi hotelre jellemző a kimagasló ár-érték arány, a központi elhelyezkedés, a kiváló színvonalú berendezés, ahogyan a rugalmas szobakínálat is. A szobák között a hagyományos kétágyas szobák, a többágyas privát szobák és az osztott hálótermek egyaránt megtalálhatók. Minden egyes hotel egyedi dizájnnal rendelkezik, amely visszatükrözi a helyi környezet jellegét és rugalmas vendéglátási megoldásain keresztül a legkülönbözőbb vendégek elismerését is kiváltja. A MEININGER jelenleg 25 hibrid hotelt működtet több mint 3805 szobával és 13 403 ággyal 15 európai városban, úgymint Amszterdam, Berlin, Koppenhága, London, Milánó, München, Róma, Szentpétervár és Bécs. 2019-ben további hotelek megnyitását tervezik Heidelbergben, Münchenben és Párizsban. Emellett 10 hotelprojekt áll fejlesztés alatt, a többi között Svájcban, Izlandon és az Egyesült Államokban. A 2017/2018-as üzleti évben a hotellánc 88 százalékos szobakapacitás kihasználtságot ért el.

A MEININGER a Holidaybreak Ltd. leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd. az egyesült királyságbeli Prometheon Holdings Ltd. leányvállalata, utóbbi pedig a Cox & Kings Ltd. csoport része, amelyet az angol nemzeti tőzsdén és a mumbaji BSE Ltd.-en is jegyeznek. A 2018-as Treugast beruházási besoroláson a MEININGER Csoport AA minősítést kapott. A csoport székhelye Berlinben található.

SOCIAL MEDIA