A Dreher kukoricagríz nélküli sört dob piacra

Kiemelt Márkák

Tovább újít a Dreher, és bevezeti a karakteres ízű Dreher Red Ale-t. Karamellás, malátás, pörkölt aromáján túl vöröses barna színe és krémszínű habja különbözteti meg minden más, hazánkban nagy volumenben gyártott sörtől a Dreher Red Ale-t. A márka variáns termékcsaládja nemcsak bővül, hanem meg is újul: egységes, letisztult csomagolásban lesznek elérhetőek a termékek, mindemellett a Dreher márka minden variánsára igaz lesz, hogy kukoricagríz nélkül készül, ugyanis ez az összetevő kikerül a Hidegkomlós receptjéből is.

Február közepén jelent meg a Magyarország piacvezető prémium sörét, a Dreher Classicot váltó Dreher Gold. A Dreher márkanevet mostantól az új, kukoricagríz nélküli receptúra alapján készülő sör mellett már 4 variáns, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Bak és a Red Ale viseli. A logóban szereplő háromszög szimbolikája mostantól a teljes portfólióra igaz: kizárólag árpamaláta, komló és kristálytiszta víz felhasználásával készülnek a variánsok.

„Az új recept megalkotásával célunk az volt, hogy egy könnyen iható, mégis karakteres sört hozzunk létre. A Dreher Red Ale egy karamellás, malátás, pörkölt aromájú sörkülönlegesség, amely elkészítéséhez a Kazbek, Citra és Chinook komlókat használjuk fel. Kitöltve a látványos vöröses-barna színéről és krémszínű habkoronájáról lehet könnyen felismerni” – mondta el az új receptről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere. A Dreher Red Ale készítésénél az élesztőgombák – a lager sörökkel ellentétben – a 15–21 fokon végzett erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére, innen származik a „felsőerjesztésű” megnevezés.

Az Ale élesztőket tradicionálisan az Egyesült Királyságban, Belgiumban és az Egyesült Államokban használják.

A Dreher Sörgyárak 2018-ban vezette be az első ilyen típusú sörét, a Dreher Pale Ale-t, amelyből már az első évben több mint 7 millió korsót értékesített.

„Azt tapasztaljuk, hogy a variáns termékcsaláddal a fogyasztók kifejezetten széles körét érjük el, sőt, egy új közönséget is sikeresen meg tudunk szólítani. Ezért is fektettünk kiemelt figyelmet arra, hogy párhuzamosan a Dreher Red Ale megérkezésével a márkaportfóliót minden szempontból prémiummá alakítsuk. Az egyes variánsok egységes, letisztult megjelenést kaptak, a Dreher Hidegkomlós receptjéből pedig elhagytuk a kukoricagrízt” – mondta Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak magyar márkáinak márkavezetője.

A tavalyi DreherFeszten nagy sikerrel debütáló Dreher Red Ale piaci bevezetése során a kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható.

A vendéglátóhelyeken ezenfelül 30 literes hordós kiszerelésben lesz elérhető. A márkabevezetést tv-reklám, közterületi és digitális kommunikáció, PR, erős vendéglátóhelyi és bolti kommunikáció, valamint kóstoltatás támogatja.

A Dreher Sörgyárakról

A Dreher Sörgyárak 1854-es alapítása óta, hagyományainak és nemzetközi hátterének köszönhetően vált napjainkra Magyarország vezető sörgyártó vállalatává. Évente 460 millió korsó sörrel veszi ki a részét a magyarok sörfogyasztásából, miközben közvetve és közvetlenül olyan szektorokban biztosítja több mint 11 000 család megélhetését, mint a vendéglátás, a logisztika és a marketing. Beszállítóinak 95 százaléka hazai kis- és középvállalkozás. Évi több mint 29 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz jövedéki adó, áfa, termékdíj és egyéb járulékok formájában. 2017 óta a Japán legnagyobb sörgyártójaként számon tartott Asahi leányvállalata, így a hagyományosan magyar márkák – a Dreher, az Arany Ászok és a Kőbányai – mellett olyan világszerte közkedvelt söröket is forgalmaz, mint az Asahi Super Dry, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Peroni, a Meantime, a HB, valamint a Kingswood cider. A Dreher Sörgyárak elkötelezett a felelős alkoholfogyasztás mellett, amelyet a 10 éve futó Ésszel iszom programjával támogat.