A dm fogápolási pályázatot hirdetett

Inspiráció Kiemelt

Mit csinálnak a fogkefék, amikor nem fogaink tisztításán munkálkodnak? A dm idén a fogkefék titkos életét állította pályázata középpontjába, a drogéria és szakmai partnere idén is 10 ezer gyermek fogápolását támogatja a Mosolygó fogacskák program keretében, a fődíjas csapat osztálytermét pedig egymillió forint értékben felújítják.

A fogápolási pályázatra a dm egy meghökkentő installációval hívta fel a figyelmet február elején az egyik budapesti bevásárlóközpontban, játékosan megmutatva, hogy bizony a fehér színt jobban szeretik a sárgánál, főleg ha a fogak ápolásáról van szó. Egy áruházba költöztetett fehér kacsa csalt sokak arcára mosolyt február közepén, majd a dm pályázati felhívása is megjelent a kacsa mellett, hiszen a figyelemfelhívás mellett a dm egy edukációs programot is kidolgozott.

Sajnos hazánkban a gyerekek magas százalékának rosszak a fogai, a dm Mosolygó fogacskák programja éppen ezért karolta fel a témát. A dm-pályázat segítségével szeretné tudatosítani a gyermekek, pedagógusok és családok körében a fogápolás fontosságát: arra kérik az alsó tagozatos osztályokat, hogy mutassák meg, mit csinálhat a fogkeféjük, amikor nem használják.

A Fogkefék titkos élete témájú pályázat során elszabadulhat a gyermekek fantáziája, egy fotón kell bemutatni, hogy ők milyen magánéletet képzelnek el a fogkeféknek. A pályázatra február 11-től március 10-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon lehet.

Az idei Mosolygó fogacskák program egy új elemmel is bővült, a dm a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjét, s ezzel egy fogmosást népszerűsítő applikáció fejlesztését támogatja, hogy a gyerekek és pedagógusok a digitális térben is folytatni tudják a játékos tanulást.

A fogkefék nagyon sokszínű lények: vannak kemény sörtéjű fogkefék, puhák, sűrű szövésűek, és akkor még nem is beszéltünk a fogkefe fejének nagyságáról vagy száruk formájáról. Ráadásul rengetegféle színben pompáznak, a gyerekeket ez is könnyen befolyásolhatja a választásban. A dm kíváncsian várja, hogy a pályázatokban milyen típusú fogkefék titkos életébe nyerhet bepillantást.

A dm pályázatának célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel hívja fel a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a fog- és szájápolás fontosságára. A programot az Unilever Magyarország Kft. fogászati szakorvosa fogápolási tanácsokkal segíti.

A pályázaton mindenki nyer, 2018-ban is fogápolási kezdőcsomagot kap az első 10 ezer pályázó diák az Unilever Magyarország Kft. jóvoltából. A dm vonzó fődíjat is kínál: a zsűri által kiválasztott legkreatívabb pályázat jutalmaként felújítja a pályázó csapat osztálytermét összesen egymillió forint értékben.

Ezenfelül a leggyorsabban pályázó száz osztály fogorvosi játékkészletet nyer, hogy a „tudományos felfedezéseknek” se legyen akadálya.

A 2019. február 11. és március 10. között beérkezett pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a fődíjast, a közönség pedig szavazás útján egy különdíjast választhat, a közönség kedvence a Minipolisz gyerekvárosba nyer kirándulást.

A pályázat részletei ITT olvashatók.

A pályázathoz ajándékot biztosító partnerek: Unilever Magyarország Kft., REGIO JÁTÉK, Minipolisz.

SOCIAL MEDIA