Kiszivárogtak a Samsung Galaxy S10 specifikációi

Márkák

A Samsung még csak a jövő héten mutatja be a legújabb, Android One rendszert futtató Galaxy S10 sorozatát, a hozzá tartozó kiegészítők és gyári Samsung tokok, azonban a Phonebox.hu elküldött nekünk pár, a bemutatóhoz kapcsolódó dokumentumot a telefonok pontos hardveres tulajdonságáról.

A gyártó idén három készüléket dob piacra Samsung Galaxy S10E, S10 és S10 Plus megnevezéssel. Az „S” széria mindig is a Samsung csúcskategóriás okostelefonjait jelentette, és ez most sincs másképp. Úgy tűnik, sikerült minden előzetesen beharangozott fejlesztést véghezvinni, habár az Inifinity-O elnevezésű kijelző és annak kameraelhelyezési megoldása sokak szerint hagy némi kívánnivalót maga után.

Kamera tekintetében az alap Samsung Galaxy S10E (Lite) telefonnak 2 hátoldali kamerája lesz, míg az S10 és az S10 Plus három optikával fog rendelkezni 16MP összesített teljesítménnyel. Így már képes lesz felvenni a versenyt az új Huawei és iPhone-ok többlencsés megoldásaival is.

Mindhárom okostelefon új, a FaceID-hoz hasonló arcfelismerő megoldást kapott, továbbá a két erősebb készülékre kifejlesztették a várva várt kijelzőbe integrált ultrahangos ujjlenyomat-olvasót, aminek segítségével végleg száműzni lehetett a kevésbé szerencsés elhelyezésű hátlapi szenzort.

Az integrált ujjlenyomat-olvasót most fogják először bemutatni európai piacra szánt készülékben is. A könnyű kezelhetőségen túl azonban hátránya is van a dolognak. Sajnos a szenzor, az előzetes tesztek szerint nem működik együtt kijelzővédő üvegfóliákkal, így csak remélhetjük, hogy kapunk hozzá valami gyári megoldást vagy bemutatnak egy megfelelően ütésálló Samsung-tokot a kínálatban.

A beépített tárhely tekintetében eddig sem volt probléma a bővíthető Android telefonokkal, azonban már az alapkivitel is 128Gb memóriát kap, a csúcsmodell pedig megvásárolható lesz 1TB tárhellyel is.

Az árak, ahogy már megszokhattuk, ismét hajmeresztően magasak lesznek. Az olcsóbb S10E (Lite) változatért 850 dollárt, a középső Galaxy S10-ért 899–1099 dollárt és az 1TB-os tárhellyel rendelkező csúcsmodellért valószínűleg 1399 dollárt kell majd fizetnünk. Ez a hazai vám és áfa hozzáadásával nagy valószínűséggel egy 500 ezer forint körüli összeg lesz. A bemutató pontos dátumát február 20-ra tűzték ki, bár a fenti dokumentumok tükrében már aligha érhet minket meglepetés.

SOCIAL MEDIA