Ezek a témák pörögtek a neten tavaly

Tejszínhub

A szexuális tévhitekről, a rémes tetoválásokról, a mellbevágó karikatúrákról és egy 19. századi perzsa háremről szóló hírre kattintottak legtöbbször tavaly a magyar olvasók – derül ki a hazai fejlesztésű Filter.hu adatbázisának elemzéséből.

A több mint 1,6 millió aktív cikket rendszerező hírszűrő platform témák szerint gyűjti az online tudósításokat. Az egyes cikkek címe, illetve néhány szavas bevezetője alapján az olvasók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra.

Az elmúlt évben az intimitással foglalkozó témák közül a szexuális tájékozatlanságokat taglaló hír érdekelte leginkább a látogatókat, amire több tízezren voltak kíváncsiak. Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett a 20 legrémesebb tetoválást és a legértelmetlenebb celebtetkókat bemutató cikk, valamint egy olasz szabadúszó illusztrátor elgondolkodtató és fanyar humorú karikatúrái.

Az érdekes történelem témakörben egy 19. századi perzsa sah háremét bemutató különös és ritka képsorozat vonzotta az olvasókat. A meghökkentő cikkek közül pedig a horrorfilmek szereplőinek valódi arcát felfedő írásra, valamint a világ legmélyebb tavából előkerült 92 autóról szóló tudósításra kattintottak a legtöbben. A gyermekszépségversenyek egyik áldozatának története sem hagyta hidegen a látogatókat: sokan olvastak arról a Madison nevű kislányról, aki, miután felhagyott a versenyzéssel, terápiára kezdett járni ahhoz, hogy újra jól érezhesse magát a bőrében.

A párkapcsolatok kérdése is izgatja a magyarokat, leginkább azt akarták az olvasók megtudni, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket álmaik nőjében keresnek a férfiak. Az öltözködés és stílus kérdéskörében pedig a sztárok szexepiljévé vált „testi hibákra” voltak kíváncsiak.

Az idei évben új favoritként a környezettudatossággal kapcsolatos hírek kerülhetnek előtérbe. Januárban nagy érdeklődést váltott ki az egyszer használatos műanyagok alkonyáról szóló cikk, amelyben az idehaza is elérhető, alternatív, környezetbarát zacskók mutatkoztak be a nagyérdeműnek.

Akár saját oldalt is indíthatnak már kedvenc témájuk összegyűjtött híreivel a Filter.hu látogatói. A hírgyűjtő platform segít megkeresni a hazai és külföldi cikkeket, amelyeket a felhasználó elmenthet egyéni használatra, vagy akár meg is oszthat és megvitathat másokkal a felületen. Az új funkcióval a hírkeresés a jövőben közösségi élménnyé válhat.

A Filter hírgyűjtő portálról

A Filter.hu innovatív hírgyűjtő portál célja, hogy nemzetközi szinten is megváltoztassa a hírfogyasztás módját. A Filter működésének lényege, hogy az interneten található információkat könnyen érthető és jól kezelhető témákba rendezi. Az innovatív megoldás így az aktuális témakörökre helyezi a hangsúlyt, ami az információk személyre szabottabb szűrését és egy terület alaposabb megismerését is lehetővé teszi a felhasználók számára. A portál rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület. A témák gyűjteménye az aktuális politikai és gazdasági történésektől, a legnépszerűbb bulvárhíreken, sztárkapcsolatokon, karikatúrákon, lakberendezésen, érdekes történelmi eseteken, technológiai újításokon, illetve hobbikon át egészen az egyes sportágakig terjedhet. A Filter algoritmusa alkalmas arra, hogy egyedi portálok is felhasználhassák hírszűrési megoldásokra.

SOCIAL MEDIA