Kiemelkedő évet zárt az LG

Márkák

Az LG Electronics Inc. (LG) közzétette 2018 évi, egész éves eredménybeszámolóját.

A dél-koreai vállalat kiemelkedő évet produkált, miután profitja 2,7 ezer milliárd koreai wonra (2,4 milliárd dollár) nőtt. Ez csaknem 10 százalékkal haladja meg a 2017. évi eredményt. A társaság árbevétele tavaly elérte a 61,3 ezer milliárd koreai wont (54,4 milliárd dollár), ezzel pedig immár két egymást követő évben haladta meg a forgalom a 60 ezer milliárd koreai wont.

A vállalat árbevételéhez a legnagyobb arányban a háztartásigép- és légkondicionáló-üzletág járult hozzá. Az egész éves forgalom túllépte a 19,36 ezer milliárd koreai wont (17,17 milliárd dollár), ami 5 százalékos növekedés az megelőző évhez képest. Az üzletág profitja 1,52 ezer milliárd koreai wonra (1,35 milliárd dollár) futott fel, amelyre még nem volt példa a cég történetében.

A társaság szórakoztatóelektronikai részlege is rendkívüli évet produkált: összesen 16,21 ezer milliárd koreai won (14,37 milliárd dollár) forgalmat ért el, amely után 1,52 ezer milliárd won (1,35 milliárd dollár) profitot jelentett. Hasonló mértékű teljesítményre szintén nem volt még példa a vállalatcsoport működése során.

A járműalkatrész-üzletág ugyancsak robusztus fejlődést mutatott fel. Az utolsó negyedéves teljesítmény pedig különösen figyelemre méltó, hiszen a részleg történetének legnagyobb árbevételét produkálta, amely 71 százalékban haladja meg 2017 ugyanezen időszakát.

A mobilkommunikációs üzletágban is előrelépések zajlottak, többek között javult az üzleti struktúra a költséghatékonyabb anyagfelhasználás következtében.