Az új Supra sportmodellt jövőre benevezik a Super GT-be

Márkák

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy a napokban Detroitban leleplezett Toyota Supra sportmodellre épülő „Supra” versenygépet 2020-tól benevezik a Super GT versenysorozat GT500 géposztályába. A Lexus „LC” a 2019-es szezonban áll utoljára rajthoz, és a „Supra” lép majd a helyére, amelynek piaci forgalmazása a tervek szerint 2019 első felében kezdődik.

A TOYOTA GAZOO Racing célja, hogy nemzetközi és nemzeti autóversenyeken és rallykon való részvétellel fejlessze munkatársai tudását, hozzájárulva ahhoz, hogy a Toyota egyre jobb autókat alkothasson. A motorsportban megszerzett tudás és technológiai ismeretek az új sorozatgyártású modellek fejlesztése során is értékesen felhasználhatók. Az új Supra a január 14-én Detroitban megrendezett Észak-amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozott be a világ autórajongói előtt. A TOYOTA GAZOO Racing azonban egy másik vonalon is folytatta a fejlesztő munkát, és egy versenygépet épített az új Supra-alapokra, amit GR Supra Racing Concept néven mutattak be tavaly márciusban.

Japánban a Supra 12 éven át versenyzett az All Japan Grand Touring Car bajnokságban (a jelenlegi Super GT versenysorozatban), ahol négyszer is bajnoki címet szerzett. Ez idő alatt a Supra a rajongók kedvence lett, akik számtalan történetet tudnának mesélni a modell látványos győzelmeiről. Részben ezért is döntött úgy a TOYOTA GAZOO Racing, hogy a Suprát 2020-tól újra elindítja a GT500 géposztályban, közel egy időben a Supra piaci bevezetésével.A Supra visszatérése rengeteg vásárló számára lelkesítő hír, és mivel a modell sok versenyen rajthoz áll majd, a TOYOTA GAZOO Racing folyamatosan csiszolgatni fogja az autó képességeit. A mérnökök mindent megtesznek majd azért, hogy a Supráról újra legendák keringjenek a rajongók körében, aki türelmesen kivárták, hogy az autó visszatérjen a Super GT arénájába.

SOCIAL MEDIA