Gartner: A Vodafone ismét IoT-piacvezető

Márkák

A Gartner az ötödik egymást követő évben ismerte el piacvezetőként a Vodafone-t a menedzselt M2M (gépek közötti) szolgáltatásokat vizsgáló, globális magic quadrant felmérésében. A Vodafone „megvalósítási képességének” és „víziója teljességének” tekintetében érte el a legmagasabb, illetve a középponttól legtávolabbra eső pozíciót a „Vezetők” kvadránsban.

A Gartner az ötödik egymást követő évben a Vodafone-t nevezte meg globális vezetőként a menedzselt M2M (gépek közötti) szolgáltatásokat vizsgáló, „Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide” elnevezésű felmérésében. A legmagasabban elhelyezkedő pozíciót „megvalósítási képességének”, míg a középponttól leginkább jobbra eső helyezést „víziója teljességének” köszönhetően érte el a „Vezetők” kvadránsban.

„Az, hogy a Gartner a rekordnak számító ötödik egymást követő évben újból a „Vezetők” negyedbe helyezte a Vodafone-t, az IoT területén tapasztalt rendkívüli fejlődésünknek és ezzel együtt annak elismerése, hogy innovátorként erős piaci pozícióra tettünk szert” – mondta Stefano Gastaut, a Vodafone IoT igazgatója. – „Úgy érezzük, hogy IoT-képességeink folyamatos fejlődésének, valamint az új technológiai területek – például az NB-IoT – felé való terjeszkedésünknek köszönhetően egyre több ügyfél élvezheti a „dolgok internete” (IoT) által kínált lehetőségeket.”

A legfrissebb Vodafone IoT Barometer Report felmérés szerint az IoT projektek mérete egyre növekszik: tavaly a nagyszabású IoT projektek száma megduplázódott, és a vállalatok 61 százaléka egyetért abban, hogy a digitális átalakulás IoT nélkül lehetetlen.

Gastaut hozzátette: „A »dolgok internete« területén egyre erősödik a verseny, és nagy örömünkre szolgál, hogy a Gartner jelentésében sikerült megtartanunk vezető pozíciónkat. Az IoT már napjainkban is rengeteg vállalkozást és életet segít világszerte. A terület vezetőiként örömmel visszük magunkkal ügyfeleinket a még izgalmasabb jövő felé vezető úton. Barométer jelentésünk szerint a »Követők« 79 százaléka gondolja úgy, hogy az IoT az elkövetkezendő négy évben óriási hatással lesz az egész gazdaságra.”

A Gartner teljes Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide című jelentésének megtekintéséhez kattintson ide.

A Gartner a közzétett kutatási anyagaiban ismertetett szállítók, termékek és szolgáltatások egyikét sem ajánlásnak szánja, és nem tanácsolja azt a technológiai felhasználóknak, hogy csakis a legmagasabb besorolással vagy egyéb minősítéssel rendelkező szállítókat válasszák. A Gartner közzétett kutatási anyagai a Gartner kutatási szervezetének véleményét tartalmazzák, és nem tekinthetők ténykinyilatkoztatásnak. A Gartner semmilyen kifejezett vagy implikált szavatosságot nem vállal a kutatással kapcsolatban, beleértve annak megfelelőségét, illetve adott célra való alkalmasságát.

A Vodafone

A Vodafone Csoport a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatójaként széles körű szolgáltatásokat nyújt, beleértve hang-, üzenet-, adat- és vezetékes kommunikációt. A Vodafone Csoport 25 országban van jelen mobilszolgáltatásaival, és további 44-ben rendelkezik partnerhálózattal, valamint 18 piacon kínál vezetékes szolgáltatásokat. 2018. szeptember 30-i állapot szerint a Vodafone Csoport 531,9 millió mobil-, illetve 20,4 millió vezetékes szélessávú szolgáltatást igénybe vevő ügyféllel rendelkezik, beleértve Indiát, illetve a Vodafone vegyesvállalatainak és társvállalatainak összes ügyfelét is.

SOCIAL MEDIA