Új közép-európai igazgató a Marsnál

Karrier Kiemelt

A világ egyik vezető élelmiszergyártója, a Mars új szakembert bízott meg közép-európai vezetői csapatának irányításával. Brian Ayling Stéphanie Le Béchecet váltja a Mars közép-európai igazgatói pozíciójában. Brian Ayling mostanáig a Mars dél-afrikai igazgatójaként dolgozott. Stéphanie Le Béchec karrierje következő állomásaként a Regional Food President pozícióba lép elő. A vállalat ezáltal ismét bizonyította, hogy stratégiája, amely a munkavállalók hosszú távú támogatására és fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, egyértelműen kifizetődő.

Új pozíciójában Brian Ayling egy 540 munkatársból álló csapatot vezet majd, amelynek élén a Mars közép-európai üzletének fejlesztéséért és stratégiai irányításért felel. „A legfontosabb célkitűzéseinkben nincs változás: továbbra is a fogyasztóink középpontba helyezéséért, a kivitelezés tökéletesítéséért és tehetségeink továbbképzéséért dolgozunk” – mondta Brian Ayling, aki tapasztalt vezető, 2001-ben csatlakozott a Mars dél-afrikai klaszteréhez mint marketingmenedzser. Az elmúlt 18 év során különböző pozíciókban, különböző területeken erősítette a vállalatot. 2007 és 2010 között a Fejlődő Kategóriák igazgatójaként dolgozott a Mars márkák közel-keleti portfóliójának kialakításán. Majd a Wrigley szegmens regionális marketingigazgatójává lépett elő, egy erős csapat élére, abban a régióban, amely több mint 70 piacot foglal magában Afrikától a Közel-Keletig. Ebben a munkakörben is nagyszerű üzleti eredményeket ért el. Brian szintén részt vett egy új kenyai rágógumigyár építési stratégiájának kialakításában. 2015 és 2016 között ő koordinálta a Mars egyik kulcsfontosságú projektjét a szubszaharai régióban, a különböző Mars szegmensek összevonását a Mars Multisales ernyője alá, ahol egészen mostani kinevezéséig ő vezette az egységet.

Brian most a Marsnál szerzett széles körű tapasztalatait alkalmazza majd a közép-európai régió irányításában.

„Nagyra értékelem, hogy egy újabb lehetőséget kaptam a Marstól karrierem továbbépítésére – mondta el Ayling, és hozzátette: – A Mars egy olyan családi vállalkozás, amelynek egyedi vállalati kultúrája révén minden munkatárs számára lehetővé teszi, hogy különböző piacokon, kategóriákon és területeken is kipróbálhassák magukat és ezáltal fejlődhessenek. Az a karrierút, amelyet az elmúlt években a Marsnál Stéphanie-val és még sok más kollégával együtt bejárhattunk, jól mutatja ennek a szemléletmódnak az eredményességét. Nagy örömömre szolgál, hogy lehetőségem nyílik új szakmai tapasztalatokat szerezni Közép-Európában, amely a Mars Multisales legerősebb régiója, és amely mögött egy nagyon tehetséges munkatársakból álló, nagyszerű csapat áll.”

A Mars portfóliójába olyan világszerte ismert márkák tartoznak, mint a Pedigree®, a Whiskas®, az M&M’s®, a Snickers®, az Uncle Ben’s® és az Orbit®. A vállalat rendszeresen dobogós helyen végez a tekintélyes, munkahelyeket rangsoroló nemzetközi Great Place to Work® versenyen.

A Mars Közép-Európában

A Mars 1992-ben lépett be a magyar piacra, 2016 óta pedig a Mars Multisales Central Europe tagjaként működik, amely a magyar, a cseh, a szlovák és a román piacot foglalja magában. A szervezet 540 munkatárssal, három kategóriában működik: édesség (csokoládé, rágógumi és egyéb édesség), élelmiszer (rizs és szószok), valamint állateledel. A Mars emellett a szegmenseinek két legnagyobb üzemét működteti a régióban: a száraz állateledelt és jutalomfalatokat gyártó csongrád-bokrosi üzem mellett a csehországi Poříčí nad Sázavouban működik a Mars édességgyártó létesítménye, valamint édességfejlesztő központja.

A Mars vállalatról

A Mars egy családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt. A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat olyan világszerte ismert és kedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s®, a SNICKERS®, a TWIX®, a MILKY WAY®, a DOVE®, a PEDIGREE®, a ROYAL CANIN®, a WHISKAS®, az EXTRA®, az ORBIT®, a 5™, a SKITTLES®, az UNCLE BEN’S®, a MARS DRINKS és a COCOAVIA®. Ezenkívül a Mars állat-egészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek például a BANFIELD® állatkórházak, a Blue Pearl®, VCA® és a Pet Partners™. A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen. A Mars Öt Alapelve – Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság – több mint 100 ezer munkatársat inspirál mindennap az értékteremtésre és a növekedésre, amelyre igazán büszkék lehetnek.

SOCIAL MEDIA