Közös alkotással várták az ünnepet 15 településen

Inspiráció

Adventi programok támogatására indított pályázatot idén először új kezdeményezésként az E.ON. 15 közösségi programszervező, gyermek- és családellátó intézményt segítettek, hogy a közösségek, kicsik-nagyok, fiatalok-idősebbek számára szervezhessenek karácsonyváró rendezvényeket. Közösen, együtt ünnepelhettek és készülhettek ajándékokkal az adventi időszakban az energiacég támogatásával, amely egy-egy földlabdás fenyőfát is vitt az intézményeknek a fenntartható jövő jegyében.

Ajándékcsomagokat és ünnepi dekoráció beszerzését, közös sütés-főzést és az adventi hagyományok ápolását támogatta az E.ON 15 településen idén decemberben. Az energiacég felhívására számos pályázat érkezett, a nyertesek közül sokan szerveztek nehezebb helyzetben lévő családok, sérült gyermekek számára olyan adventi foglalkozást, programot, amely nemcsak összehozta a közösségeket, de mindenki számára szebbé, tartalmasabbá és örömtelibbé tette az ünnepvárást. A nyertes pályázatok beküldőit nem csak pénzzel támogatta az E.ON, de a fenntartható jövő jegyében egy-egy földlabdás fenyőfát is vitt az intézményeknek.

Az adventi aktivitásokról készült videót ITT nézheti meg.

„Az ünnepekkor az egyik legszebb ajándék az élmény, az együttlét és a közös pillanatok meghitt átélése. Az volt a célunk, hogy mosolygósabbá varázsoljuk az ünnepeket, olyan programokat támogassunk, amelyeken minél többen részt tudnak venni a közösségek tagjai közül, legyen az közös sütés vagy akár néptáncelőadás” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

Az adventi pályázat mellett az energiavállalat az óév búcsúztatását is támogatja egy kaposvári és egy nagyszénási nyugdíjas otthonban, ahol így szilveszteri vacsorát és műsort szerveztek.

Az E.ON hozzájárult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtéséhez idén is.

Az adventi pályázaton támogatást nyert:

Kaposvári Szociális Központ Gyöngyfa Napközi Otthon

Kadarkúti Szociális Alapszolgáltatási Központ

Mosoly-Út Egyesület

Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány

Kuckó Család-és Gyermekjóléti Szolgálat

„Fogadj elˮ Alapítvány

Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Táncolj és Mulass Velünk Közhasznú Egyesület

Montázs Kézműhely Egyesület

Szederkényi Szabadidős és Kulturális Egyesület

Beled Jövőjéért Egyesület

Répceszemerei Virgoncok Ifjúságért Egyesület

A Népi Hagyományok Ápolásáért Alapítvány

Békás Jövőjéért Közhasznú Egyesület

Iváncsai Nagycsaládosok Egyesülete

A szilveszteri pályázaton támogatást nyert:

Kaposvári Szociális Központ

Idősekért Alapítvány, Nagyszénás

SOCIAL MEDIA