A Lavazza kávéval megbolondított receptje

Tejszínhub

A Lavazza gyors, egyszerű ünnepi receptjei elkápráztatják majd vendégeit. A finomságokat – amelyek a hagyomány és az eredeti ötletek keverékei – egyetlen hozzávaló kapcsolja össze, a kávé. A Lavazza receptjeinek segítségével igazán egyedi és különleges karácsonyi ételekkel kedveskedhet családjának, barátainak.

Panettone kávés borhabbal (coffee zabaglione)

Akár reggeli meglepetésre vagy délutáni uzsonnára készül, de egy kellemes vacsorához is kitűnő desszert a panettone (jelentése: nagy kenyér). Az igazi itáliai recept egy olaszokra jellemző hagyományt testesít meg: örömteli együttlétek és vidám családi összejövetelek pillanatait. Ahhoz, hogy a panettone még különlegesebb legyen, egyszerűen adjunk hozzá valami pluszt, mondjuk coffee zabaglionét vagyis olasz borhabot kávéval! A borhab egyébként is a karácsonyi időszak egyik kedvelt édessége.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztva a sárgákat tegyük a cukorral egy nagy habüstbe vagy réztálba, majd adjuk hozzá a kávét és a likőrt is.

A borhab úgy készül, hogy az üstöt lobogó víz fölé téve habverővel alaposan kikeverjük a hozzávalókat. Kézi habverővel egészen addig keverjük, amíg kellő mértékben be nem sűrűsödik.

Ezután szeleteljük fel a panettonét, majd mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit.

Tálalás

Készítsünk egy kis habágyat a tányéron, majd tegyünk egy rá egy adag jégkrémet. Helyezzük a szeleteket mellé, dekoráljuk apró bogyós gyümölcsökkel, és szórjunk meg mindent porcukorral!

Hozzávalók

20 ml eszpresszó kávé

30 ml Borghetti kávélikőr

6 tojássárga

120 g barna cukor

6 szelet panettone

250 g tejfagylalt

SOCIAL MEDIA