Érzelmes évzáró videó a Toyota Gazoo Racingtől

Márkák

A gazdag motorsporthagyományokra visszatekintő Toyota versenyistállója, a Toyota Gazoo Racing rendkívüli sikerekre tekinthet vissza 2018-ban. A magát számos szakágban megmérető csapat egy, a felemelő és az embert/gépet egyaránt próbára tévő pillanatokból álló összeállítással tekint vissza a 2018-as idényre és köszöni meg a rajongók támogatását.

A Toyota Gazoo Racing fennállásának talán legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. Már rögtön az év elején kimagasló eredménnyel indítottak, amikor az első helyért az utolsó pillanatig versenyben maradva végül egy második és egy harmadik hellyel zárták a 2018-as Dakart (a top 10-be végül 5 Toyota került be).

A Dakar nagy sikereket hozott a Toyotának

Az év közepének hatalmas szenzációja a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) részeként a Le Mans-i 24 órás versenyen megszerzett, várva várt diadal volt, ahol a Toyota Gazoo Racing Fernando Alonsóval kiegészült csapata az első helyen végzett, míg a másik gyári Toyota csapat a második helyen futott be, dupla dobogót szerezve a márka számára.

A Le Mans-i diadal

A Hosszútávú Világbajnokság versenyévada egyébiránt még nem ért véget, a Toyota az első helyről várja a folytatást. Az év vége hatalmas sikere pedig a Rally Világbajnokság (WRC) konstruktőri világbajnoki címének elhódítása volt.

A Rally Világbajnokság győztesei

Az ezeken felül is több versenysorozatban sikerrel szereplő Toyota Gazoo Racing a hihetetlenül izgalmas 2018-as évadra visszatekintve egy hangulatos filmet állított össze, amelyben megköszöni a rajongók támogatását. A film az alábbi linken látható.

SOCIAL MEDIA