Mesebalett az MKB Bank Karácsonyi Gyermekgáláján

Márkák

December 16-án délelőtt az MKB Bank közreműködésével ismét megrendezte hagyományos Karácsonyi Gyermekgáláját az NGYSZ, amelyre immáron 21. alkalommal kerül sor. A gála programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző, A diótörő című mesebalett.

Az Operaház felújítása miatt idén is az Erkel Színház ad otthont az eseménynek, ahová az MKB Bank 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal a bank szeretné szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát – a kezdetek óta mostanra már közel 27 ezer gyermek számára.

A gyermekek elragadtatott tapsa, a jóízűen elfogyasztott finomságokkal megtelt pocakok és az ajándékokkal tömött hátizsákok látványa igazán szívet melengető érzés a támogatók számára.

A gyermekmentő szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij A diótörő előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatják.

A rendezők idén köszönetet mondanak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-nek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Penny Marketnek, a Magyar Pékszövetségnek, a Spar Magyarország Kft.-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

SOCIAL MEDIA