Gyermekmentő karácsony a WestEndben

Inspiráció

December 10-én a WestEnd Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében közel 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget az NGYSZ és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center. A karácsonyfa alól természetesen az ajándékok sem hiányozhattak.

Hétfőn 13 órától várakozással teli gyerekek népesítették be a WestEnd City Centerben található Cinema City mozitermét. Kivételesen azonban nem filmvetítésre került sor, hanem a kicsiket egy különleges karácsonyi programmal várták a szervezők, a Budapesti Operettszínház művészeivel és a Mikulással együtt.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogatói hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből hívtak meg gyerekeket, hogy szebbé tegyék számukra az ünnepet.

Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kapott karácsonyi ajándékokat.

Immáron többéves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei részt vesznek a programsorozaton, hogy műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtsanak, ezzel kiszakítva őket a nehéz mindennapokból. Idén Vágó Zsuzsi művésznő, a színház vezető szólistája és a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendékei Kató Anita, Fülöp Kristóf és Tassonyi Balázs szórakoztatták a gyerekeket és gondoskodtak a vidám hangulatról.

Az OTP Bank – a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója – a korábbi évekhez hasonlóan, idén is különleges meglepetéssel készült az eseményen részt vevő gyerekeknek. A bank munkatársai ez alkalommal is az igazi karácsonyi hangulatot, a meghittséget, az ajándékozás örömét, a gondtalan játékot és az együtt töltött minőségi pillanatokat ajándékozták a gyerekeknek társasjátékok átadásával. Az OTP Bank mellett a 19 éve az esemény helyszínét biztosító WestEnd City Center is ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal várta a gyerekeket.

A musical-előadás előtt dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főváros humán főpolgármester-helyettese, Antalóczy Attila, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke, Szabó Dóra, az OTP Bank PR/CSR/szponzorációs szenior tanácsadója, Mészáros Beatrix, a METRO Kereskedelmi Kft. brandig osztályvezetője és László Kata, a WestEnd City Center marketingigazgatója köszöntötte a gyerekeket, majd az előadás után következett az ajándékozás.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WestEnd City Center támogatásával minden évben megtartja a „Mindenki karácsonya” elnevezésű rendezvényét.

A rendezők idén köszönetet mondanak az OTP Banknak, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a Penny Marketnek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának és az UNIQA Biztosító Zrt.-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

SOCIAL MEDIA