Zöldtippeket ad az ünnepekhez az E.ON

Hírek

Visszatér az E.ON zöld emberkéje az ünnepet megelőző hetekben. Az energiavállalat 360°-os kampánya a fenntartható jövő fontosságára hívja fel a figyelmet, egyúttal arra ösztönöz mindenkit, hogy tegyünk közösen az élhető holnapért az ünnepi készülődés ideje alatt is.

Az év végéhez közeledve, az ünnepekre készülődve, a nagy sietségben hajlamosak vagyunk megfeledkezni az igazán fontos dolgokról. Az E.ON hisz abban, hogy nincs nagyobb ajándék az élhető, fenntartható jövőnél. Erre hívja fel figyelmet az energiavállalat decemberben.

A képernyőkre visszatér a tavasszal megismert neonzöld figura, aki arra biztat minket, hogy az ünnepek alatt gondoljunk felelősen a jövőre. A televíziós reklámkampányt print hirdetések, illetve a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út sarkán kifeszített óriásháló egészítik ki. Utóbbiba modern, környezetbarát LED világítás épült be boldog ünnepeket és kellemes feltöltődést kívánva.

A fenntartható jövő vezeti az E.ON-t akkor is, amikor a társadalmi felelősségvállalás jegyében advent ideje alatt földlabdás fenyőfákat visz országszerte 15 különböző alapítvány, szociális intézmény és szervezet számára. Ezek a közösségek, kicsik-nagyok, fiatalok-idősebbek egyaránt adventi programokat is rendeznek az energiavállalat támogatásával. Ezzel párhuzamosan az E.ON a hagyományoknak megfelelően kiemelt partnerként járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtésének sikeréhez.

Az energiacég számos más kezdeményezése is a fenntarthatósághoz kapcsolódik. Ma már nem csupán áramot és gázt szolgáltat, az energia- és környezettudatos jövő megoldásain dolgozik: saját napelemes rendszert, komplex hűtési és fűtési lehetőségeket és az elektromos közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál. Nyáron indult el például Budapesten a Blinkee.city, az E.ON támogatásával működő környezetbarát és csendes elektromos robogómegosztó rendszer. December 6-án a Mikulás is Blinkee.city robogóval érkezik, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Pécsett is lehet találkozni vele. Puskás Peti is nyeregbe pattan, hogy így vigyen ajándékot a gyerekeknek. Az E.ON a december 10-től induló www.greenfalva.hu honlapon tippeket is összegyűjt, hogy az ünnep kapcsán milyen apróságokkal tehetünk egy-egy lépést a fenntartható jövőért.

Csorba Anita, az Inspirációk blog szerzője több mint 200 ezer feliratkozóval működő YouTube-csatornáján hív mindenkit az E.ON segítségével közös alkotásra, hiszen miért ne készülhetnének a karácsonyfadíszek is fenntartható módon? Mindezt kiegészíti egy játék az E.ON Facebook-oldalán. A nyertesek részt vehetnek egy mini díszkészítő programon az E.ON támogatásával működő budapesti karácsonyi vásárban, ahol a Szent István-bazilika homlokzatára vetített látványos ünnepi fényfestést is megtekinthetik az odalátogatók.

„Ha földlabdás fenyőt vásárolunk, kevesebb fát kell kivágni. Ha sötétedés után összehúzzuk a függönyt, az segít a lakásban tartani az ünnep melegét. Ha LED-es fényfüzért használunk, energiatakarékosabbak vagyunk. Csak három példa arra, hogy mindenki tehet egy zöldlépést az ünnepek alatt. A családok, a gyerekek, a közösségek gondolkodásmódja szükséges ahhoz, hogy élhetőbb legyen a holnapunk, tudatosabban gondolkodjunk környezetünkről, az energiáról” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing- és kommunikációs vezetője.

Boldog ünnepeket és kellemes feltöltődést kíván mindenkinek az E.ON!

SOCIAL MEDIA