A Coop Mikulás Kisvonat menetre kész

Tejszínhub

A hagyományokat folytatva 2018-ban immáron tizenkettedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás Kisvonat Szolnok Megyei Jogú Város, a Szolnoki Sportcentrum és a COOP Szolnok Zrt. együttműködésében. A rendezvény idén is kétnapos, és az Adventi Falu programjait kiegészítve színesíti a városi rendezvényt, és okoz örömet a gyermekeknek. A Coop Mikulás Kisvonat programjai mellett a szolnoki Coop üzletek idén is akciókkal, ajándékkal kedveskednek a vásárlóknak.

A Mikulás-kisvonatra a gyermekek Coop Mikulás-csuklópánttal szállhatnak fel. A csuklópántot a gyermekek szülei/nagyszülei bármely COOP Szolnok Zrt. által üzemeltetett szolnoki és Szolnok környéki üzletben történő 500 Ft feletti vásárlás után kapnak a rendezvény hetében (december 1-től 6-ig, a készlet erejéig).

A Coop Mikulás a segítőivel (angyal és krampuszok) várja a szolnoki Kossuth téren, az Adventi Falu területén a gyerekeket. Itt elmondhatják kívánságaikat, elszavalhatják, elénekelhetik a Mikulásnak, amit tanultak az ünnepekre. Lehetőség lesz akár közös fotó készítésére is a nagyszakállúval és társaival. A körjárat ideje alatt a vendégek az Adventi Falu programjait élvezhetik.

Középen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója a Mikulás-vonat sajtótájékoztatóján

A Mikulás és segítői a szolnoki intézményekbe is ellátogatnak. A Mikulás-kisvonat december 5-én és 6-án a reggeli és délelőtti órákban is járja Szolnok utcáit, hogy minél több gyermeket látogathasson meg. Az idei évben először a város üzemeltetésében működő összes óvodát érinti a kisvonat útvonala, és természetesen a Hetényi Géza Kórházban gyógyuló gyermekekhez is ellátogat. A kisvonattal érkező Coop Mikulás az angyal, a krampuszok és a Szegő Gábor Általános Iskola kis manói segítségével ajándékot oszt szét az óvodások és a kórtermekben lábadozó gyermekek között.

Az eltelt 12 év alatt több ezer óvodás kisgyerek találkozhatott a városba látogató Coop Mikulás Kisvonattal.

A Coop Mikulás Kisvonat idén sem csak Szolnok utcáin lesz látható, Debrecenben, sőt idén első ízben Gyöngyösön is igyekszik örömöt szerezni a kicsiknek. A Coop Mikulás program ebben az évben így mindösszesen közel ötezer gyermekhez jut el a három településen.

SOCIAL MEDIA