A Toyota és a Nishitetsu multimodális mobilitásszolgáltatást tesztel

Hírek

A Nishi-Nippon Railroad (Nishitetsu) és a Toyota megkezdte a „my route” elnevezésű, mobiltelefonos, multimodális mobilitásszolgáltatás tesztelését Fukuokában. A „my route” működtetésében együttműködő partnerként még nyolc különböző közlekedési, kereskedelmi és rendezvényinformációs szolgáltató vesz részt.

A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota által fejlesztett „my route” segítségével útvonalakat lehet tervezni. Ezekhez az applikáció többféle közlekedési módot kínál fel, mint például: tömegközlekedés (busz, vasút, metró), gépjármű (taxi, bérautó, saját jármű), kerékpár és gyalogos közlekedés. A szükséges foglalások és a fizetés is a rendszeren keresztül zajlik.

A városokban világszerte nagy kihívást jelent a mobilitás. A különböző közlekedési módozatok (busz, vasút, metró, taxi, bérautó és közösségi kerékpár) együttesen nem kereshetők, és nem létezik olyan integrált keresőrendszer sem, amellyel egy üzlet, egy rendezvény vagy egy hasonló úti cél kereshető lenne útvonaltervezéssel, foglalással és fizetéssel kombinálva. A „my route” felhasználója minderről megszerezheti a szükséges információt, miközben rákereshet az odavezető útra, végül pedig lefoglalhatja és kifizetheti a kiválasztott közlekedési módot. Mindezt egyetlen, integrált funkciókkal ellátott mobilitás-központú mobilapplikáció segítségével, melynek célja, hogy kellemesebbé tegye a közlekedést és javítsa az életminőséget Fukuokában.

A Toyota a próbaüzemre az applikációt és a fizetési platformot is kifejleszti és üzemelteti, ezzel egyidejűleg pedig információt ad a Toyota bérautó-szolgáltatásról. A Nishitetsu az üzletekről és az eseményekről informál (például a központi Tenjin városrészből), s ezzel egyidejűleg bevezeti a kizárólag az applikáción keresztül megvásárolható fukuokai digitális napi bérletet. A próbaüzem ideje alatt a Nishitetsu és a Toyota megvizsgálja a multimodális mobilitásszolgáltatás végrehajthatóságát, figyelemmel kíséri a további fejlesztési lehetőségeket, és kényelmes szolgáltatást nyújt az ott élőknek és a turistáknak egyaránt.

Multimodális útvonalkeresés

Megjeleníti az útvonalterveket Fukuokában és környékén. Kombinálja a különböző közlekedési módokat, mint például: tömegközlekedés (busz, vasút, metró), gépjármű (taxi, bérautó, saját jármű), kerékpár és gyalogos közlekedés. Valós időben mutatja a Nishitetsu-buszok helyzetét és a szabad parkolóhelyeket.

Foglalás és fizetés

Lehetővé teszi a taxifoglalást és fizetést (a fizetés csak a Fukko Taxi Center Group és a Lucky Taxi Group esetében lehetséges). Az applikációval megvásárolható a Nishitetsu fukuokai digitális napi buszbérlete, melynek segítségével a foglalástól a használatig egyazon applikációban, gördülékenyen vehető igénybe a szolgáltatás.

Üzlet- és rendezvényinformáció-kereső

Informál a fukuokai eseményekről, üzletekről és városnéző pontokról, miközben kirándulásötleteket kínál, és segíti a navigációt.

Buszbérlet a telefonkijelzőn

A kizárólag a „my route” felhasználók számára elérhető, egynapos Fukuoka-bérlettel a próbaüzem ideje alatt korlátlan alkalommal lehet utazni a fukuokai önkormányzat által üzemeltetett buszokon. Az egynapos bérletet az applikáció segítségével lehet megvásárolni. A bérletet a telefon kijelzőjén kell megmutatni a buszvezetőnek. Az egynapos bérlet mellett egy új, hatórás bérlet is kapható lesz, amit a rugalmas buszozási lehetőséget kereső üzleti utazók és a szabadidejüket utazással töltők igényeire szabtak.

SOCIAL MEDIA