K&H Bank: Vigyázz, kész, pénz!

Kiemelt Márkák

Minden gyerek vágya, hogy felnőtt legyen, amikor már azt tehet, amit csak szeretne – gondolják ők. November 20-a a Gyermekek Világnapja, ezen a napon adjuk át nekik nyugodtan bizonyos feladatainkat, ügyeink kezelését, hogy tapasztalatot szerezzenek, milyen is az a felnőtt élet. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői minden szülőt arra buzdítanak, hogy vonják be gyerekeiket a pénzügyek kezelésébe – ezen a napon pedig a döntést bízzák a kisebbekre. Mind a szülő, mind a gyerek sokat tanulhat a szerepcseréből!

1954 óta az UNICEF kezdeményezésére november 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői arra biztatják a szülőket, hogy ezen a napon bátran cseréljenek szerepet a gyerekeikkel. Játsszunk, legyen gyerek a felnőtt, felnőtt a gyerek! Biztosan meg fogunk lepődni, hogy a kicsik egy-egy helyzetben mennyire önállóan tudnak dönteni, ha átadunk bizonyos felelősségi köröket.

„A gyerekek sokkal többet tudnak a pénzügyekről, mint azt gondolnánk. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedővel pontosan azt szeretnénk bemutatni, hogy a pénz világát a gyerekek képesek megérteni, a bankolásról lehet játékosan is beszélni. Minél inkább a mindennapjaik részévé válik a pénzzel való foglalkozás, annál magabiztosabban állnak majd a pénzügyekhez felnőttként. Ez a nap például remek alkalom arra, hogy testközelből, mégis védett környezetben ismerkedjenek a pénz világával. Bizalmunkról is megerősítjük őket, ha pénzt adunk a kezükbe a bevásárláshoz. Látni fogjuk, hogy közben jobban megértik, a pénz a mi pénztárcánkban sem végtelen” – hívta fel rá a figyelmet Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, a vetélkedő zsűrielnöke.

És hogy miket bízzunk rájuk ezen a napon? Olyan feladatokat, melyekből világos lesz előttük, hogy a szülő mennyi mindenért vállal felelősséget, mennyi feladata van és bizony hány helyen kell fizetnie egyetlen napon.

Az iskolából hazafelé már kezdődhet a szerepcsere: tegyünk a pénztárcájába bizonyos mennyiségű készpénzt, hogy lássa, mire telik ebből és mikor kell már nekünk fizetni a bankkártyával. Menjünk be a boltba és legyen a gyerekek feladata az aznapi vacsora megtervezése és megvalósítása. Előre is írhat listát arról, hogy mit kell venni, mindez mennyibe fog kerülni. Engedjük, hogy ezen a napon a gyerek döntsön helyettünk. A szerepcsere közben beszélgessünk a pénz értékéről, a bankkártya biztonságos használatáról, kérdezzük meg mire gyűjt, milyen céllal takarékoskodik. Ezen a napon, ha bármit intéznünk kell az interneten, ültessük magunk mellé a gyereket, aki most felnőttként próbáljon részt venni ebben a folyamatban – magyarázzuk el neki, mit miért csinálunk, mire figyelünk.

Éljük bele magunkat mi is az új szerepbe, és a bevásárlás közben próbáljunk édességet könyörögni a kosárba. Érdemes figyelni a gyerekek reakcióját! Szigorú, vagy minden édességet megvesz, amit kérünk?

Felszabadult, vidám délután lesz minden résztvevőnek!

További információk a pénzügyi vetélkedőről, nevezés, vigyázz#KáPé vlog: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

SOCIAL MEDIA