Egy előfizetés több eszközhöz: itt a MultiSIM!

Hírek Piac

Egyetlen előfizetésbe sűríthető minden okoseszközünk, amelyek önálló SIM-ekkel használhatók – ezt kínálja a hazai piacon elsőként a Magyar Telekom. A MULTISIM a hagyományos SIM kártyát és az eSIM-et egyaránt támogatja.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai telekommunikációs ágazat: 2018. november 6-tól egyetlen előfizetéssel több SIM-en is igénybe vehető mind a mobilinternet-, mind pedig a hangszolgáltatás – így az eddigieknél jóval kedvezőbb feltételekkel, jóval egyszerűbben és kényelmesebben használhatók az okoseszközök.

A Gemius adatai szerint a mobiltelefonoknak már több mint fele okostelefon, míg a lakosság negyede használ tabletet. 2020-ra a Cisco adatai szerint a Föld minden egyes lakosa hét netre csatlakozó eszközt, mobilnetmodemet, sporteszközt vagy épp okosórát használ majd, a kelet-közép-európai országokban pedig négy eszköz jut majd minden egyes lakosra. A több SIM-et tartalmazó előfizetés, a MultiSIM a magyar piacon elsőként reagál a digitális világ és a „dolgok internete” (IoT) igényeire. A Telekom innovatív konstrukciója jelentős könnyebbséget kínál a több eszközt használó ügyfeleknek. A MultiSIM-mel ezek az eszközök közvetlenül kapcsolódhatnak a mobilnetre, nincs szükség sem wifire, sem Bluetooth-ra.

„Azzal, hogy az eSIM bevezetése után elérhetővé teszi ügyfelei számára a havi díjas előfizetésük több eszköz között való megosztását a MultiSIM opcióval, a Telekom folytatja a hálózatba kapcsolt eszközök világának építését. Célunk, hogy olyan előremutató, innovatív technológiai megoldásokat és szolgáltatásokat adjunk ügyfeleink kezébe, amelyek könnyebbé és eredményesebbé teszik az életüket” – mondta Pereszlényi Zoltán, a Telekom lakossági marketing és értékesítés menedzsment igazgatója.

A MultiSIM nem különálló díjcsomag vagy speciális előfizetés, hanem azt a lehetőséget biztosító szolgáltatás, hogy az előfizetők a meglévő díjcsomagjukat több SIM kártyával több eszközön használják egyszerre. A szolgáltatásba bevont SIM-eket tartalmazó eszközökkel lehetőség van hívások indítására, fogadására és mobilinternetezésre az előfizetés szerinti díjcsomag hang- és adatforgalmi keretéig. A MultiSIM szolgáltatást meghatározott díjcsomagokhoz lehet igénybe venni, a díjszabásban rögzített havi díj ellenében.

A MultiSIM szolgáltatás keretében egy előfizetéshez és egy díjcsomaghoz akár több SIM kártya (egyéni előfizető esetén a fő kártyával együtt összesen 3 db, üzleti előfizető esetén 4db) is igényelhető, mely lehet eSIM vagy hagyományos SIM egyaránt. Így anélkül üzemeltethető külön SIM-es eszközként az okosóra, a tablet vagy épp a laptop, hogy újabb előfizetésre, újabb hívószámra lenne szükség. A későbbiekben a Telekom az igényeknek megfelelően nyitja ki a lehetőséget további eszközök csatlakoztatására.

Valódi huszonegyedik századi megoldásként a MultiSIM mind a technikai SIM kártya, mind pedig az eSIM használatát támogatja, akár a kettőt kombinálva is. Az eSIM esetén, amelyet szintén úttörőként vezetett be a magyar piacra a Telekom, egy virtuális SIM profil testesíti meg az előfizetést, nem pedig egy hagyományos SIM kártya.

A MultiSIM-ek hamarosan online is igényelhetővé és menedzselhetővé válnak, és az alacsony adatforgalmi igényű eszközökhöz speciális, még költséghatékonyabb konstrukció is rendelkezésre fog állni. A Magyar Telekom továbbá olyan irányban fejleszti tovább a MultiSIM szolgáltatást, hogy azzal a valódi okosotthonok kialakításában támogassa ügyfeleit, a termosztátok, okosmérők és háztartási eszközök hálózatra kötésével.

A Telekom az új eSIM-képes Samsung Galaxy Watch készüléket – többféle színben és méretben – ajánlja azoknak, akik okosórával szeretnék kipróbálni a MultiSIM szolgáltatás előnyeit.

További információ a MultiSIM szolgáltatásról és annak működéséről ITT olvasható.

Videó a MultiSIM szolgáltatás előnyeiről ITT tekinthető meg.

SOCIAL MEDIA