A Paralimpiai Mozgalom globális partnere lett a Bridgestone

Márkák

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) és a Bridgestone Corporation (Bridgestone) bejelentette, hogy a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata a szervezet hetedik globális paralimpiai partnerévé vált.

A Bridgestone, amely 2024-ig támogatja az Olimpiai Mozgalmat világszerte, a megállapodással most arra is jogosultságot szerzett, hogy ugyanebben az időszakban a Paralimpiai Mozgalmat is támogathassa. A Paralimpiai Mozgalom legmagasabb szintű szponzoraként a Bridgestone több kategóriában, köztük gumiabroncsok szállítására, a gumiabroncs-szolgáltatások biztosítására, a kiválasztott gépjárművek abroncsainak szervizelésére, továbbá önjáró kerékpárok, földrengés elleni lengéscsillapítók, valamint különféle építési és iparigumitermék-szállításra kapott globális jogot. A Bridgestone egyúttal a 2020-as tokiói paralimpiai játékok aranyfokozatú partnere, valamint Japán, Thaiföld és az USA paralimpiai csapatainak is támogatója. A vállalat az elmúlt években több vezető nemzetközi paraatlétát támogatott, köztük nyolc Bridgestone-alkalmazottat is, akik jelenleg a 2020-as tokiói paralimpiai játékokon való részvétel jogáért folytatják felkészülésüket.A Paralimpiai Mozgalom nemzetközi támogatása összhangban van a vállalat „Kövesd az álmaid!” („Chase Your Dream”) mottójával, amelynek célja, hogy inspirálja az embereket az akadályok leküzdésére és kitartásra céljaik elérésére irányuló törekvéseikben. „Nagy öröm számunkra, hogy a Bridgestone lett az IPC hetedik nemzetközi paralimpiai partnere. Úgy gondoljuk, hogy a vállalat »Kövesd az álmaid!« mottója tökéletes összhangban van a Paralimpiai Mozgalom és az IPC törekvéseivel. Az IPC jövőképének egy része azzal kapcsolatos, hogy a paraatléták a sportban kiváló szintet érjenek el, vagyis hogy a fogyatékkal élő emberek a parasporton keresztül válthassák valóra álmaikat a verseny minden szintjén. Reményeim szerint ezzel az együttműködéssel még több embernek tudjuk megadni a lehetőséget világszerte arra, hogy küzdjenek álmaik megvalósulásáért” – mondta Andrew Parsons, az IPC elnöke. „Ez a harmadik olyan megállapodás az új IPC–IOC egyezmény márciusi aláírása óta, amely a két szervezet együttműködéséről szól ezen a területen” – tette hozzá.

„A Bridgestone számára megtiszteltetés, hogy nemzetközi paralimpiai partnerré válhatott, és így tovább támogathatja az IPC küldetését egy befogadóbb társadalom megteremtéséért a parasporton keresztül. A Bridgestone elkötelezett abban, hogy javítsa az emberek mozgásának, életének, munkájának és sporttevékenységének módjait, vállalatunk működésének alapértékei és sokoldalúsága pedig tükröződik a Paralimpiai Mozgalomban. Együtt szurkolhatunk majd a világ legfigyelemreméltóbb sportolóinak, bármilyen adottságokkal és képességekkel is rendelkezzenek, inspiráljuk az embereket arra, hogy kövessék álmaikat” – mondta Masaaki Tsuya, a Bridgestone Corporation vezérigazgatója.

Építve a gumiabroncs- és a gumitermékgyártás területén szerzett tapasztalatára, a Paralimpiai Mozgalom támogatásának részeként a Bridgestone Corporation fejleszti a japán paraatléták felszereléseit, köztük a művégtagok gumitalpait és a kesztyűk gumi fogófelületeit. A Bridgestone Cycle Co., Ltd. (Bridgestone Cycle) és a Bridgestone Sports Co., Ltd. (Bridgestone Sports) cégeken keresztül a vállalat kerékpárokat, sportfelszereléseket és technikai támogatást nyújtott a para-kerékpározással és a kerekesszékes tenisszel foglalkozó sportolók számára Japánban.

 

SOCIAL MEDIA