Kávés finomságok Halloweenre a Lavazzától

Tejszínhub

Töklámpások, boszorkányok, csínytevések, de legfőképpen édességek. Közeledik a Halloween, így a jelmezek elkészítése mellett érdemes időt szakítani az édességek elkészítésére, amelyet gyermekek és édesszájú felnőttek is kedvelnek. Loretta Fanella, a Lavazza cukrász specialistája és márkanagykövete készített néhány igazán egyedi kávés receptet a Halloween alkalmából.

Arany gesztenye

Mousse:

225 g tej

45 g tojás sárgája

22 g cukor

1 csipet só

Egy tálban verjük fel a tojások sárgáját a cukorral. Forraljuk fel a tejet, majd keverjük hozzá a tojásos keveréket. Habverővel dolgozzuk össze, adjunk hozzá a sót és melegítsük 85 Celsius-fokra.  Vegyük le a tűzről.

275 g tejsodó (angol krém)

3 g zselatin

15 g víz a zselatin feloldásához

425 g csokoládé

430 g tejszínhab

A forró krémhez adjuk hozzá a csokoládét és a vízben feloldott zselatint; néhány percig hagyjuk melegen, amíg összeáll a massza és eléri a 38 Celsius-fokot, végül lassan keverjük bele a tejszínhabot. Egy nyomózsák segítségével töltsük a tésztát szilikon formákba, és tegyük fagyasztóba.

Gesztenyés sütemény

260 g tojás sárgája

250 g tojás fehérje

250 g cukor

225 g édes gesztenye liszt

2,5 g só

250 g vaj

15 g sütőpor

Az összes hozzávalót keverjük össze keverőtálban, majd sütőbe 170 Celsius-fokon kb. 25 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtés után négyszögekre vágjuk fel.

Qualità Oro kávé karamell

100 g porcukor

50 g vaj

80 g friss tejszín

10 g darált Qualità Oro kávé

2 g só

Karamellizáljuk aranyszínűre a cukrot. Adjuk hozzá a puha vajat, keverjük jól össze, majd 32 Celsius-fokon adjuk hozzá a tejszínt is. Forralás után tegyük bele a sót. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A csokoládékrémmel töltsük meg egy gesztenye alakú forma kétharmadát, majd tegyük rá a formára vágott süteményt. Tegyük a fagyasztóba egy éjszakára, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. Csokoládé reszelékkel és arany porral díszíthetjük, majd végül tegyünk a tetejére a kávé karamellből.

SOCIAL MEDIA