Így varázsold moziteremmé a nappalit!

Tejszínhub

A hideg és sötét téli napok közeledtével egyre kevésbé van kedvünk kimozdulni otthonról, helyette legszívesebben csak bekuckóznánk a kanapéra, hogy egy jó film vagy a kedvenc sorozatunk társaságában pihenjük ki a mindennapok fáradalmait. Néhány apró trükkel pár perc alatt akár a nappalinkba is igazi mozihangulatot varázsolhatunk, hogy még a kedvenc pizsamánkból se kelljen kibújnunk a kikapcsolódáshoz.

A popcorn ideje lejárt

A nassolnivaló természetesen az otthoni mozizáskor sem maradhat el, a saját érdekünkben viszont érdemes elbúcsúznunk a mikrós popcorntól. Keressünk egészséges alternatívát a ropogtatásra: válasszunk olajos magvakat sótlan változatban vagy zöldségmártogatóst natúr joghurttal. Ősszel ráadásul pont olyan zöldségeknek van szezonja, mint a karalábé, a cékla vagy az édesburgonya: míg előbbi magában is kiváló harapnivaló, céklából és édesburgonyából kiváló házi zöldségchipset készíthetünk. Ha édességre vágynánk, válasszunk minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládét, vagy dobjunk be a sütőbe egy kis sütőtököt.

Mozi helyett házi vetítőgép

Ha igazán meghitt hangulatra vágyunk, érdemes beszereznünk egy házi vetítőgépet, hiszen ma már tévékép-minőségű, 4K-s készülékeket is találhatunk a boltok polcain. Ne a régi, nehéz gépekre gondoljunk – a mai projektorok könnyen hordozhatók, így ha éppen a hálóban moziznánk, akkor sem kell sokat bajlódnunk az átköltözéssel. Az LG legújabb CineBeam vetítője ráadásul kábelek nélkül működik, akár a plafonra is vetíthetünk vele, és a beépített okostévés funkcióknak köszönhetően egy gombnyomással bármikor nézhetjük a kedvenc Netflix-sorozatunkat.

A tökéletes elrendezés

Az igazi házimozi-élményhez elengedhetetlen, hogy komfortosan érezzük magunkat, ne pedig feszengjünk vagy helyezkedjünk egész idő alatt. Így ha már előkészítettünk mindent, vegyük körbe magunkat puha pokrócokkal és párnákkal! Felejtsük el az irodai blézert és a vasalt nadrágot, hiszen igazán egy melegítőben vagy egy forró fürdő után, pizsamában engedhetjük ki a fáradt gőzt. Egy hűvösebb lakásban ilyenkor nyeri értelmét a házi kötött zokni, de egy forró teával is felmelegíthetjük magunkat. Ha pedig a barátainkat is áthívnánk, a hosszas helyezkedést megspórolhatjuk a kanapé kihúzásával és azzal, ha a vetítőn egy mozdulattal nagyobbra állítjuk a képméretet.

SOCIAL MEDIA