Kukkantson be a BMW Mini oxfordi összeszerelő üzemébe!

Márkák

Az alábbi videón keresztül egy rövid látogatást tehet Nagy-Britanniában, az oxfordi BMW Mini összeszerelő üzemében, ahol ABB robotok végzik a gyártás különböző munkafázisait, például a hegesztést, festést, illetve összeszerelést.

Az oxfordi üzemben, ahová 27 országból érkeznek az autóalkatrészek, eddig több mint 3 millió Mini készült el. A karosszériákhoz szükséges panelek gyártásához évente 110 ezer tonna acélt használnak fel. Minden egyes karosszéria összehegesztésén hozzávetőlegesen 1000 robot dolgozik. Egy Mini lefestéséhez 4 liter festék szükséges. Festés után a karosszéria továbbhalad a több mint egy 1 mérföld (kb. 1609 méter) hosszúságú összeszerelő gyártósorra. Az autók motorjait napi 24 órában gyártó Hams Hall-i gyáregységben minden percben elkészül egy motor. Minden összeszerelt Minit szigorú tesztfolyamatnak vetnek alá, amelynek része az intenzív esőszimulációs teszt, valamint a plusz 90 és mínusz 40 Celsius-fok közötti hőmérsékletteszt. Az oxfordi összeszerelő gyártósoron 500 alkalmazott dolgozik.

A videót a Facebookon ITT tekintheti meg.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) úttörő jellegű globális technológiavezető szerepet tölt be a villamosenergia-hálózatok, az energetikai termékek, az ipari automatizálás, a robotika és gyártásautomatizálás, valamint a közművállalatok ügyfeleinek kiszolgálása, tehát egészében véve az ipar, a közlekedés és az infrastruktúra területén. A cég 130 éves történelme az innováció szakadatlan folyamata. Ezt viszi tovább az ABB, amikor az ipari digitalizálás jövőjét két kristálytiszta értékajánlaton keresztül vázolja fel: az egyik a villamosenergia eljuttatása bármelyik erőműből bármelyik háztartásba, a másik pedig a természeti erőforrásoktól a késztermékig vezető út szereplőinek iparági szintű automatizálása. Az ABB névadó szponzorként támogatja a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tisztán elektromos meghajtású autók számára kiírt Formula–E versenysorozatát, hogy az e-mobilitás határait feszegetve még inkább hozzájáruljon hosszú távon fenntartható jövőnkhöz. Az ABB a világ több mint 100 országában van jelen, ahol összesen körülbelül 147 ezer főt foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

 

SOCIAL MEDIA