Az Élelmezés Világnapjának hetében zárul a Danone Életmód Program idei sorozata

Hírek Kiemelt

Pénteken, Debrecenben zárul a Danone Életmód Program, melyet Magyarország legnagyobb, egész évben tartó átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának részeként rendeztek meg. Az eseménysorozat alatt nyolc helyszínen, több mint ezer ember részvételével, több tízezer egészségügyi vizsgálatot végeztek el. Az utolsó eseményt a sorozat lezárásaként az Élelmezés Világnapjának hetében rendezik meg, mely az egészséges életvitel részeként a Danone programjának is középpontjában áll.

A vállalat idén csatlakozott Magyarország legnagyobb átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához, és ennek részeként látogatott meg Budapest mellett több vidéki nagyvárost is, ahol a komplex állapotfelmérésen túl az érdeklődők 30 életmódponton egészségügyi és életmód-tanácsadásokon vehettek részt. Szakemberektől kaphattak segítséget többek között azok is, akik a dohányzásról való leszokás legjobb módját vagy éppen a számukra legmegfelelőbb sportot keresték, esetleg egyéb, az egészséges életmódhoz kapcsolódó tanácsot szerettek volna kapni.

A Danone életmódsátrában az egészségtudatossággal, egészséges táplálkozással kapcsolatos és az ahhoz kapcsolódó edukációs programokban lehetett részt venni a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) együttműködésében.

A debreceni esemény és az Élelmezés Világnapja azért is fontos, mert a Danone meggyőződése, hogy tudatos táplálkozással nemcsak a saját életünket, de az egész világot is megváltoztathatjuk. Mégpedig úgy, hogy saját egészségünkön kívül arra is odafigyelünk, hogy segítsük a fenntartható élelmiszeripart és vízgazdálkodást. Így nemcsak magunkért tehetünk, de bolygónkért is.

Ezért hozta létre a cég új, nemzetközi stratégiáját, a „One Planet, One Health – Egy életünk van és egy bolygónk” nevű programot, melyben a vállalat számos egysége vállal kötelezettséget például a termékfejlesztés vagy a környezetvédelem területén. A Danone célja, hogy partnereivel közösen tegyen a táplálkozásért és a bolygónk egészségéért, mert az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás is elengedhetetlen, és ehhez egészséges környezet is szükséges.

Mi a Danone-nál valljuk, hogy mindennapi jó közérzetünk szerves része a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, és ennek megóvásárért közösen tehetünk nap mint nap” – mondta el Gyergyói-Szabó Anita, a Danone Magyarország Kft. külső kommunikációs menedzsere. – Mi a magunk részéről tavaly hat vállalást tettünk, mellyel előmozdíthatjuk a megfelelő táplálkozás ügyét. A saját gyakorlataink és termékeink folyamatos fejlesztése mellett arra is vállalkoztunk, hogy a helyi táplálkozási és egészségügyi igényeket is minél jobban megértsük. Ehhez járult hozzá a most záruló programsorozatunk is, amely során számos fogyasztóval találkoztunk, de a személyes találkozások mellett az átfogó egészségügyi állapotfelmérés majdani eredményei is nagyban segítik majd a törekvéseinket.

SOCIAL MEDIA