APA született Sopronban

Márkák

Tovább szélesíti a sörkülönlegességek portfólióját Magyarország kedvenc sörmárkája: a Soproni Óvatos Duhaj termékcsalád a kézműves sörforradalom úttörőjeként ismert American Pale Ale (APA) típussal bővül.

A magyar fogyasztók egyre nagyobb előszeretettel kóstolnak új ízeket. Ezt felismerve, a Soproni az Óvatos Duhaj IPA után egy újabb sörkülönlegességet vezet be a magyar piacra, ami ezúttal a kesernyésebb, férfiasabb ízek rajongóinak kedvez. A Soproni Óvatos Duhaj APA egy olyan sörkülönlegesség, amely egyszerre épít a sörmanufaktúrák kreativitására és a nagy sörgyárak tapasztalatára, az IPA és Démon népszerűségére. A terméket ezért a Soproni a fertőrákosi Krois Breweryvel szorosan együttműködve fejlesztette, így a két sörmester különböző tapasztalataiból a legkiválóbb eredmény születhetett.

„Az IPA sikere után nem szerettünk volna hátra dőlni. A sörforradalomnak mi, nagy gyártók is azt köszönhetjük, hogy a fogyasztóink nyitottak a különböző sörtípusokra és a változatosságra. A Soproni Óvatos Duhaj termékcsaláddal arra törekszünk, hogy könnyen fogyasztható, a magyar ízléshez közel álló variánsokat kínáljunk a fogyasztóknak, ez alól nem kivétel az APA sem. Ezúttal is fontosnak tartottuk, hogy olyan terméket készítsünk, amely mindenkinél betalál, annál is, aki szereti a felsőerjesztésű söröket, de annál is, aki most próbálkozik először és nem mozdulna ki annyira a komfortzónájából” – fogalmazott Molnár Orsolya, a Soproni brand managere.

A megbízható minőségben készülő Soproni Óvatos Duhaj APA 5,5 százalékos alkoholtartalmú szűretlen sör, könnyen iható, kellemesen kesernyés, egyedi és különleges illatú. A Chinook és Simcoe komlóknak köszönhetően az íze karakteres, komlós, de a felsőerjesztésű élesztőnek köszönhetően a virágos, gyümölcsös jegyek is visszaköszönnek, mint általában az ale söröknél.

A Soproni Óvatos Duhaj APA sörkülönlegességben a Soproni és a HEINEKEN Hungária több évtizedes gyártási tapasztalata Mühl Erik, a Krois Brewery sörmesterének és egyik tulajdonosának kreativitásával alkot tökéletes ötvözetet. „A kis főzdék rugalmasak az innovatív megoldásokban, a kísérletezésben. Ezért döntöttünk úgy, hogy az APA fejlesztésnél bevonunk egy kisüzemet” – mondta Lehmajer Viktor, a Soproni sörmestere. Szerinte a fertőrákosi Krois Breweryvel egészen természetes módon találtak egymásra: „egy üzemlátogatás, néhány megbeszélés és sörözés után hamar működni kezdett a kémia.” Mühl Erik hozzátette: „Nagyon örültünk és természetesen megtiszteltetésnek éreztük a felkérést. Mi a Krois-nál nem gondolkodtunk a döntésen, hanem egyből bele is vágtunk. Ezt azóta sem bántuk meg, sokat tanultunk és szinte folyamatosan tanulunk egymástól. Jó érzés, hogy egymás partnerei vagyunk, szakmailag tudjuk egymást támogatni. Bízom benne, hogy sikerült egy olyan sört megalkotni, ami sok ember kedvenc itala lesz.”

A Soproni Óvatos Duhaj APA októbertől már megtalálható az üzletek polcain és egyes vendéglátó egységekben egyaránt.

A Soproniról

A Soproni Sörgyár 1895 óta főz söröket, köztük Magyarország legnépszerűbb sörét, a Sopronit. A nagy tradícióval rendelkező márka kiemelkedő minőségével és alapanyagaival képviselteti magát világos sörök között a hazai piacon. A Soproni 2015 januárjától 100% magyar árpából főzik, a Soproni Radlerek pedig 100% magyar meggy és bodza felhasználásával készülnek.

SOCIAL MEDIA