A Bátrak nyara

Inspiráció Kiemelt

A Bátor Tábor egy különleges hely, ahova daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek érkeznek és kapnak új erőt az élethez, a gyógyuláshoz. Amíg a gyerekek élvezik a kalandokat, egészségügyi biztonságukról orvosok, nővérek, dietetikusok, gyógytornászok gondoskodnak a nap 24 órájában – láthatatlanul.

2018-ban öt, egyenként egyhetes nyári turnus várta a cukorbetegséggel, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával vagy IBD-vel kezelt, valamint májtranszplantált és gerincferdüléssel élő gyerekeket. Ezen a nyáron 11 féle izgalmas programmal varázsolta el a 4 országból érkező 479 táborozót 518 önkéntes. Az adrenalinszintet a tábor magaskötélpályája növelte meg a leginkább, de bátorság kellet a médiaprogramon egy rádióműsor összeállításához és felmondásához is. Régi-új kedvenc a logikaland, ami Budapest bármelyik szabadulószobájával felvenné a versenyt. Idei nagy újdonság a Hősök útja, mely a legidősebb táborozóknak szólt. Célja, hogy a kamaszok a segítettből a segítő szerepébe bújhassanak és készülhessenek a nagybetűs, önállóbb életre. Építettek sátortábort, szakszerűen tüzet raktak, vagy sínbe tették az arra rászoruló társuk végtagját. Kalandozhattak éjszaka az izgalmas fényekkel megvilágított bátorkodópályán is.

Az alapítvány táborai ingyenesek a résztvevőknek, amihez nagyon sok jó szándékú magánember és cég adományára van szükségük. 2018-ban a LOT Polish Airlines is csatlakozott az ügyükhöz és segítette a gyerekek táborba utazását.

Tekintsetek be a táborba: https://youtu.be/ubiftQ5GTZg