Megnyílt a Scitec Institute

Márkák

A sport- és táplálkozástudományi intézet egyénre szabott tanácsadást nyújt olimpikonok, élsportolók, valamint sportcélokkal rendelkező amatőr sportolók részére, sportteljesítményük fokozása érdekében.

A Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet egy másfél éve tartó, mintegy 1 millió eurós, saját erőből megvalósuló beruházás keretében jött létre azzal a céllal, hogy a tudományos kutatási, az edukációs, illetve a táplálkozási és edzés-tanácsadási tevékenységeket egy önálló intézményben integrálja. Az intézet idén szeptemberben kezdi meg tudományos szakmai tevékenységét a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjával (MTA KIK) stratégiai együttműködésben, emellett a kutatómunkát széleskörű kapcsolati hálóval rendelkező hazai és neves külföldi egyetemekkel együttműködésben kívánja megvalósítani.

„A Scitec Institute célja a sportteljesítmény fokozása, valamint az egészség fejlesztése” – mondta el Szász Máté biológus, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője. – Az Intézet egyénre szabott tanácsadást nyújt saját fejlesztésű, bizonyított módszertanát alkalmazva. Szakmai programunkkal alapvetően olimpikonokat és más élsportolókat készítünk fel, de ezeket a prémium szolgáltatásokat az Institute megnyitásával elérhetővé tesszük a szabadidő-sportolók számára is. Módszerünk teljesen egyénre szabott megoldásokat kínál a komplex diagnosztika felállításával és az illető életmódjának maximális figyelembevételével. A legkorszerűbb InBody testösszetétel-méréssel és elemzéssel, a táplálkozási szokások, heti mozgástevékenységek és egyéni célok meghatározása alapján olyan – utánkövetéssel egybekötött – programot állítunk össze, amely hozzásegíti a sportolót a teljesítményének fokozására és a sikeres életvitelre” – tette hozzá a szakember.

„A sporttáplálkozás-tudomány egyetlen eleme a természettudományi kutatásoknak, de nem független azoktól, ezért fontos a társ-kutatási területeket is látókörünkben tartani” – fogalmazott Prof. Dr. Monok István, az MTA KIK főigazgatója. Hangsúlyozta, hogy többek között ezt célozza meg a Scitec Sport- és Táplálkozástudományi Intézet és az MTA KIK közötti szakmai együttműködés is. A közös munka eredményeként tovább fejlődik a magyar sport-táplálkozási kultúra, ami egyszerre szolgálja a sportolók egészségét, a hatékonyabb edzésmunkát és a jobb versenyeredményeket.

„A Scitec Institute célja emellett – tette hozzá Dr. habil Fritz Péter egyetemi docens, a Scitec Institute kutatási vezetője – olyan közös kutatások megvalósítása, amelyek eredményei támogatják majd a sport- és egészségtudomány területén dolgozó szakemberek munkáját, a kutatások eredményeiből készült publikációk és konferenciaelőadások pedig növelik a hazai egyetemeken történő tudományos munka láthatóságát.”

(A képen balról Szász Máté biológus, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője, Seres Attila, a Scitec Institute ügyvezető igazgatója és Dr. habil Fritz Péter egyetemi docens, a Scitec Institute kutatási vezetője)

SOCIAL MEDIA