Az easyJet hollywoodi kampánnyal toboroz női pilótákat

Karrier

Top Gun, az Aviátor, Égi Lovagok – a pilótákról szóló filmek általában nem a nőket inspirálják arra, hogy pilóták legyenek. Az easyJet fordított a kockán, új toborzófilmjében a légitársaság dolgozóinak gyermekei szerepelnek, és középpontban egy kislány áll.

A Kapj el, ha tudsz! című film híres jelenetét forgatta újra az easyJet, amikor a 9 éves Hannah Revie, aki egy igazi easyJet pilóta, Emily Revie lánya, vonult fel a légitársaság egyenruhájában több gyerek kíséretében. Az easyJet saját pilótái körében végzett kutatása szerint a férfi munkatársaik már 5-10 évesen eldöntötték, hogy ez lesz hivatásuk, a nők viszont csak tinédzserkorban gondoltak először arra, hogy repülőgépet is vezethetnének. A kampány célja, hogy minél fiatalabb lányokat biztasson arra, valósítsák meg álmaikat.

Az iskolakezdésre időzített videó az Amy Johnson Kezdeményezés része, amely 2015 óta szólítja meg a nőket, hatására az easyJet belépő pilótáinak aránya két év alatt 6%-ról 13%-ra nőtt. A következő két évben a cél a 20% lesz, ezzel az iparágban messze náluk lesz a legmagasabb a női pilóták aránya. A kampány részeként az easyJet pilótái több mint 150 iskolába látogattak el.

Hannah édesanyja, Emily Revie elmondta: „Amikor én tanultam pilótának, ez egy fiúknak való szakmának számított, és el is mondták, lányként milyen más lehetőségeim lehetnének. A tévhitet nem segítették a hollywoodi filmek sem, ahol mindig férfi ült a pilótafülkében. Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek ebben a kezdeményezésben és szélesebb körben bátoríthatom lányokat, hogy legyenek pilóták. Imádom a munkámat, bárkinek szívesen ajánlanám.

Az easyJet gépeivel Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel és Amszterdam a közvetlenül elérhető úti célok.

SOCIAL MEDIA