Mediacom: globális Shell-tendert nyert

Piac

A tender nyomán a médiaügynökségi hálózat felel a Shell kiskereskedelmi és kenőanyag üzletágához kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokért.

2018 szeptember 1-jével folytatódik a Shell és a MediaCom együttműködése, amely már 1995 óta tart. A tender a Shell Agency of the Future projektjének része, melynek keretében nyolc kreatívügynökséget választott ki, valamint különálló eljárásban a MediaComot bízta meg a globális médiaügynökségi feladatok ellátásával.

A Shell és a MediaCom számos emlékezetes megoldással jelentkezett már közösen. Ilyen az Earth 2050, amely az első hirdető által finanszírozott tévéműsor volt a Shell életében, de közös munka eredménye a Shell első programmatic kampánya és a Best Day of My Life is, amely az eddigi legnézettebb és legtöbbek által megosztott kampány volt a márka életében.

“A MediaCom kiválasztása tökéletesen tükrözi a marketingmodellünk modernizálására és a kommunikációnk integrálására irányuló törekvéseinket. Ez a folyamat többek között a MediaCommal régóta tartó együttműködésünknek köszönhető. Közös munkánk piacvezető médiatervezési- és vásárlási megoldásokat eredményezett. A MediaCom osztozik azon ambíciónkban, hogy folyamatosan fejlesszük a médiahasználatunkat. és együtt tovább növeljük a médiaköltésünk hatékonyságát” – nyilatkozta Chris Hayek, a Shell médiáért felelő globális vezetője.