Nők a reggelizőasztalnál – másképp

Inspiráció Kiemelt

A tematikus Power Breakfast-eken havonta egy alkalommal női vezetők gyűlnek össze új üzleti lehetőségek felkutatása és egy-egy érdekes téma megvitatása céljából.

Rendhagyó eseménysorozat indult június végén a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) keretén belül. Június 26-án reggel nyolcasztalnyi női vezető gyűlt össze egy óbudai sushi bárban, hogy egy reggeli felett beszélgethessenek, és új üzleteket köthessenek egymással. A Power Breakfast üzletireggeli-sorozat Tábori Éva – a Clair and Curtis Communication Kft. alapító-ügyvezető igazgatójának – ötlete volt, aki maga is tagja az MVÜK üzleti közösségének. Tábori Éva elmondta, az eseménysorozat elindításával elsősorban az volt a céljuk, hogy olyan helyzeteket teremtsenek női vezetők között, ami lehetővé teszi számukra, hogy kellemes környezetben, oldottan alakítsanak új ügyfél- és partnerkapcsolatokat egymás közt. Kiemelte, hogy nem egy sokadik női klubot szeretett volna létrehozni, hanem bátran vállalja, hogy a Power Breakfast az MVÜK elveihez hűen, kifejezetten üzleti célból létrejövő találkozó.

Tábori Éva hozzátette: „A nőket ugyanazok a kérdések foglalkoztatják mint a férfiakat, de mi nők teljesen máshogy viszonyulunk az egymással való üzleteléshez, vezetői kérdésekhez, éppen ezért érzem hiánypótlónak a most elindult Power Breakfast eseménysorozatot. A reggeliket, a kellemes helyszíneken és a business networkingen kívül még az színesíti, hogy mindig egy-egy érdekes téma köré szerveződnek majd, amkihez egy előadó-szakértőt is elhívunk. Számomra hatalmas öröm, hogy máris ekkora érdeklődés övezte az eseményt, sokkal többen jöttek el, mint ahány helyet eredetileg biztosítani tudtunk, és már a start előtt számos pozitív visszajelzés érkezett, a kezdeményezés kapcsán.”

A nyitóeseményen a japán reggelin kívül a hatékony self branding kérdésköre is terítékre került. Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke hasznos, könnyen bevethető tanácsokat hozott a résztvevők számára. Előadásában saját üzleti tapasztalatain keresztül mutatta be, hogy milyen rendkívüli szerepe van az énmárkázásnak, hol és hogyan véthet az ember hibát, ha nem figyel erre eléggé, és abba is bepillantást engedett, hogy hogyan kezdjünk bele hatékonyan.

A szervezők azt mondják, a nemzetközi példák után, itthon is meg akarják honosítani ezt a networking platformot, így a következő alkalommal még MVÜK tagságtól függetlenül is várják az érdeklődő női vezetőket, akiket arra buzdítanak, hogy a korlátozott számú helyek miatt, mielőbb regisztráljanak a következő Power Breakfast üzleti reggelire. Legközelebb szeptemberben ülnek egy reggelizőasztalhoz a női vezetők, ahol újabb izgalmas témával és számos üzleti ajánlattal találkozhatnak az érdeklődők. A következő Power Breakfast időpontját és a további részleteket az MVÜK honlapján teszik majd közzé.

SOCIAL MEDIA